Český spevák a "kráľ diskoték" Michal David sa rozhodol vrátiť k džezu. Hudobník sa chystá v októbri predstaviť na džezových festivaloch v Českej republike ako hosť basgitaristu Pavla Jakuba Rybu v bluesovej formácii The Fish Men.

"Očakávam, že nástupy na javisku budú rozpačité, možno tam aj niekto pískne, ale verím, že na džez chodia ľudia, ktorí hudbe rozumejú a že ich presvedčím," povedal muzikant.

V programe zaznejú aj dve džezové variácie, ktorých autorom je práve David. "Nebude to mať nič spoločné s popíkom. Označil by som to skôr za alternatívu," dodal 49-ročný skladateľ, ktorý už v týchto dňoch cvičí hru na klavír.

Michal David začal svoju hudobnú kariéru práve ako džezový hudobník, keď roku 1976 založil kvarteto Čtyři. Jedným z dôvodom návratu k poslucháčsky náročnejšiemu žánru je aj švajčiarsky festival v Montreaux, ktorý spevák navštívil.

"Bol som sa pozrieť na festival v Montreaux a znova ma nadchol džez a funky. Keď robíte tridsať rokov pop, chcete vyskúšať zasa niečo iné. Chcem si jednoducho urobiť radosť," uviedol autor hitov 'Discopříběh', 'Nonstop', 'Nenapovídej' alebo 'Decibely lásky'.

Zdroj: SITA
Foto: Ľubo Rusnák - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Michal David