Pre päticu sympatických Švédov pod značkou Mando Diao je rok 2009 stelesnením megaúspechu. Na plyn ešte viac dupli aj pri sólovom turné Give Me Fire Tour a do Viedne smerujú s jednoznačným cieľom: 25.novembra chcú vypredať viedenskú Stadthalle! Hala s kapacitou až 16 tisíc ľudí sa už teraz môže tešiť na vyše 2-hodinovú šou Mando Diao, podporenú koncertmi predkapiel, ktorých mená management kapely zatiaľ nezverejnil. Ambície Mando Diao pre tento koncert sú veľmi milé: 'Dance with somebody!' a nápis 'sold out' na plagáte.

Tento pokyn platí, samozrejme, aj pre Slovensko.

Organizátor koncertu pripravuje na Slovensku aj špeciálnu edíciu vstupeniek spolu s dopravou z Bratislavy na koncert do Viedne a späť. Byť v obraze a vedieť všetko o viedenskom koncerte Mando Diao znamená počúvať aj Rádio FM, ktoré vo vysielaní dodá nielen najnovšie informácie o koncerte, či rozhovor s kapelou, ale v exkluzívnej súťaži ponúkne aj niekoľko vstupeniek na koncert!

Kapela Mando Diao vznikla v roku 1995 vo Švédsku. K svetovej elite sa prehupla albumom 'Hurricane Bar' z roku 2004 s hitom 'God Knows'.

Absolútny prielom však dosiahli tento rok – megahit 'Dance With Somebody' z albumu 'Give Me Fire' sa dostal na vrchol hitparád po celom svete! Skladba pôvodne alternatívnej (hoci úspešnej) kapely sa razom stala megahitom znejúcim zo všetkých rozhlasových staníc na svete.

Mando Diao majú za sebou účinkovanie na všetkých veľkých svetových festivaloch, počas tohto leta sa ukázali aj na rakúskom festivale FM4 Frequency a v roku 2007 uchvátili svojim koncertom i návštevníkov slovenskej Bažant Pohody. V rámci aktuálneho Give Me Fire Tour sa predstavia v celej Európe. Najbližšie ku nám bude pätica Gustaf Norén, Björn Dixgård, Carl-Johan Fogelklou, Samuel Giers a Mats Björke práve v stredu 25. novembra vo Viedni.


Madno Diao: 'Dance With Somebody' (2009)

Informácie redakcii portálu Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz z agentúry Nova Music.