Greenday, Blink 182 a mnohí ďalší presedlali na komerčnejšiu stránku svojho žánru zvaného neopunk. Nový vietor do týchto stojatých vôd prinášajú hudobníci zo Ženevy. Volajú sa Downless a v novembri sa predstavia sériou klubových vystúpení na Slovensku. Spolu s ružomberskou formáciou Švepes.

Kapela Downless produkuje zmes veselej a hravej hudby. Punk v ich podaní má chuť ovocnej torty so šľahačkou a čokoládovou polevou, pre náročnejších je možné doplniť toto čerstvým ovocím. Chalani si nekladú servítky pre ústa a razia si svoju cestu, hoci štýl, v ktorom sa určite našli, je už dlhé roky známy.

Zostava kapely je klasická. Na bicie hrá Emilien Bertholet, basgitaru má na starosti Stéphane Roduit, Gonçalo Bico spieva a hrá na gitare, druhú gitaru obsluhuje Stéphane Moll. Možno atypickým prvkom je trumpeta v rukách ďalšieho člena kvinteta. Je ním Samuel Roduit.

Skupina Downless začala fungovať už v roku 2002. Postupne sa dostávala do povedomia a v roku 2004 pustila na verejnosť prvý - iba štvorpesničkový - album 'Flip Flap'.

Pre veľký úspech sa Downless pustili do ďalšieho produkovania a v roku 2007 vydali nový album pod názvom 'Ultimate Entertainment'.

Okrem týchto dvoch albumov je tvorba skupiny zaslúžene zastúpená aj na niektorých výberovkách. Momentálne je kapela v štúdiu a nakopnutá úspechom predchádzajúceho albumu pripravuje ďalší.

Viac informácií o skupine nájdete na stránke Downless.ch. Môžete si tam vypočuť aj ich nahrávky.


Downless: 'Good Old Switzerland' (2007)

Zdroj: Momo

Súvisiaci interpreti: Švepes