Šesťhlavá beštia Chimaira vyráža do Európy, aby svojim fanúšikom predstavila novinkový album 'The Infection'. Potešujúcou správou je, že sa zastaví aj v Prahe. 1. októbra vystúpi v klube Abaton spolu s ďalšími troma zámorskými formáciami – skupinami Unearth, Throwdown a Daath.

Po oceňovanom albume 'Ressurection' (2007) sa skupine Chimaira podaril husársky kúsok a aktuálnym titulom zdvihla pomyselnú latku ešte vyššie. Fanúšikovia i hudobná kritika hovorí o novom albume ako o najsilnejšom materiáli, ktorý kedy skupina vydala.

Chimaira je všeobecne zapísaná ako jeden z najvýraznejších predstaviteľov modernej metalovej scény. Ich album túto charakteristiku iba zdôrazňuje. Tajomstvo opäť spočíva v rozumne vykonštruovanom spojení chytľavosti a zároveň agresívnej tvrdosti. Máloktorá skupina dokáže prirodzene spojiť vplyv trash metalu, hardcoru a melancholické pasáže.

Chimaira svojou hudbou odkazuje napríklad na Machine Head, Panteru a čiastočne i na Sepulturu. V súčasnosti má za sebou úspešné americké turné a teší sa do Európy.

Spevák Mark Hunter to komentuje slovami: "Tešíme sa, hlavne ak ho absolvujeme ako hlavná hviezda. Navštívime krajiny, v ktorých sme doteraz nehrali. Napríklad aj Rusko."

Zdroj: Tomáš Karlík – Obscure Promotion


Súvisiaci interpreti: Chimaira, Throwdown