Sonata Arctica. Fínski melodicko-metaloví králi naozaj kraľujú! Jedna z najlepších metalových akvizícií Fínska, ktorá ku nám dorazí na svoj vôbec prvý koncert na Slovensku, získala za album 'The Days Of Grays' zlaté ocenenie na rodnej hrude už v deň vydania.

Predať 15-tisíc kópií CD v krajine do počtu obyvateľstva porovnateľnej so Slovenskom je v dobe, keď sa CD nepredávajú, naozaj husárskym kúskom.

Predstavte si vôbec, aby niekto u nás predal z albumu 15-tisíc kusov! A nie to v deň vydania...

Album zbiera skvelé kritiky na všetkých frontoch, spokojní sú kritici aj fanúšikovia. Po hudobne odlišnom albume 'Unia' (2007) sú to zas Sonata Arctica a naživo sa teda už teraz môžete tešiť na ich melodické ultrapaľby ale aj precítené balady, ktoré tak úprimne skladá mozog kapely a spevák, mimoriadne talentovaný Tony Kakko.

Napriek tomu, že titul 'Unia' je odlišný od ostatnej tvorby kapely, predalo sa z neho toľko, že čochvíľa pokorí vo Fínsku platinovú hranicu. A to je výsada, ktorou sa môžu pochváliť iba Nightwish, alebo samostatne pôsobiaca Tarja Turunen. Takže, zabudnime na to, že heavy metal je menšinový žáner...

Sonata Arctica odohrá slovenský koncert v hale Cassosport v Košiciach dňa 14. 11. 2009.

Zdroj: Ján Poliak – EPG Agency
Foto: SonataArctica.info

Súvisiaci interpreti: Sonata Arctica