Rock'n'rollové kvarteto, ktoré fanúšikovia ocenili aj tento rok na množstve koncertov a festivalov aktuálne nahráva v bratislavskom štúdiu a svoj debut plánuje uviesť už čoskoro. Po supporte Marilyna Mansona, česko-slovenskom turné a úspechu počas festivalovej sezóny sa The Swan Bride zavreli do štúdia. Podľa slov frontmana Maťa bol materiál na nahrávanie pripravený dlhšie, dokonca z neho už čo-to odznelo na koncertoch.

"Nefungujeme všetci v jednom meste a po víkendoch sme hrávali koncerty. Nebolo kedy nahrať to tak, aby sme boli všetci spokojní a vypustili do sveta niečo, s čím sa maximálne stotožňujeme. Ten čas prišiel teraz."

Štvorica, ktorá svoj štýl charakterizuje spojením aristokratický punk je známa aj svojským ponímaním hudby, ktorú otextujú, zložia aj produkujú samy. "Zo začiatku sme spolupracovali s jedným pražským producentom, ktorý pôsobil aj v Británii, ale nakoniec sme zistili, že najradšej ideme vlastnou cestou," vysvetlil Maťo stručne.

Na CD, by sa malo predbežne objaviť 12 skladieb. Názov ani presný dátum vydania nie je stabilný, chalani už napriek tomu vedia, čo ich čaká ďalej. "Koncerty," zhodujú sa jednohlasne. Okrem vystúpení plánujú i natočenie videoklipu a možno nejaké menšie turné v zahraničí.

"Zvažujeme možnosti vystúpiť aj mimo Slovenska, čo znie veľmi lákavo. V prvom rade by sme radi prešli zopár miest u nás, niečo v Čechách, kde máme tiež svojich fanúšikov. Nemecko alebo Anglicko je však pre každého hudobníka výzva!"

The Swan Bride predviedli originálny prístup k hudbe na debutovom EP 'Monsters In Your Drawers' (2007), ktoré bolo vydané na vlastné náklady a pôvodne určené len na promo účely. Mixovanie rozličných štýlov a prvky pôvodnej punkovej hudby, či rockabilly vždy spojené so živou šou si našli svojich prianivcov, ktorí v ankete na Rádiu_FM vyhlásili The Swan Bride za kapelu, ktorej CD bude najočakávanejším hudobným počinom roku 2008.

Chalani vystúpili na oboch posledných ročníkoch festivalu Pohoda, absolvovali dve turné po Slovensku, Českej republike a predskakovali na bratislavskom koncerte Marilyna Mansona. Žilinčania Maťo, Fuxo, Kačo a Mišo v súčasnosti pracujú na debutovom albume, ktorý by mal vyjsť v decembri tohto roka.

Redakcii portálu Hudba.sk poskytla informácie manažérka skupiny Katarína Šamajová.
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: The Swan Bride