O necelé dva týždne v Bratislave vystúpi fenomenálna kapela Massive Attack. Okrem ich geniálnej hudobnej tvorby je táto skupina známa aj veľmi otvoreným vyjadrovaním svojich názorov a postojov k politike, či k rôznym problémom v spoločnosti ako aj ich spoluprácou s celosvetovým hnutím Amnesty International. Nebude tomu inak ani počas ich bratislavského koncertu, kde sa na veľkoplošných obrazovkách objavia citáty o slobode rôznych známych osobností ako napr. Nelsona Mandelu, Che Guevaru, Goetheho, Jeana-Paula Sartra, či Thomasa Jeffersona a iných.

Massive Attack tiež otvorene kritizuje USA a to formou veľmi expresívnej výpovede väzňa z väznice Guantanamo na Kube, ktorá sa taktiež objaví na veľkoplošných obrazovkách. A v neposlednom rade sa kritike nevyhnú ani závratné zisky niekoľko málo jedincov v porovnaní s biedou ľudí v krajinách tretieho sveta.
Chalani z Massive Attack nikoho nepresviedčajú o správnosti svojich názorov, len ich pokojnou nenásilnou formou chcú prezentovať so snahou osloviť minimálne svojich fanúšikov.

Zdroj: XL Promotion

Súvisiaci interpreti: Massive Attack