Sú považovaní za jednu z najvýznamnejších britských formácií. Úspešne kombinujú elektronickú tanečnú hudbu s hip-hopom a trip-hopom. Na svojom konte majú už šesť albumov, dve ocenenia Brit Awards a nominácie Mercury Prize. Ale čo je úplne najlepšie - 20. novembra vystúpia v úlohe headlinera na T-Mobile Music City v bratislavskej Inchebe! Reč je o kultových Stereo MCs.

Kapela Stereo MCs sa sformovala v Londýne v roku 1985 a odvtedy, s menšími prestávkami, obohacuje svetovú hudobnú scénu o nezameniteľnú tvorbu. Hudobnú lavínu v podaní tejto kapely spustilo stretnutie vokalistu Roba Bircha s DJ-om s producentom Nickom Hallamom.

Prvý úspech zaznamenali pri debutovom albume '33-45-78' (1989), úspech zaznamenal i druhý 'Supernatural' (1990).

Útok na špičku hitparád si Stereo MCs však zabezpečili v poradí tretím a dnes už kultovým albumom 'Connected' (1992), ktorý bol výnimočnou kombináciou tanečnej elektroniky s acid jazzom, funkom a hip-hopom. Nadviazať naň nebolo vôbec jednoduché a tak nasledovala niekoľkoročná odmlka, ktorú preťalo až vydanie štvrtého albumu v roku 2001 'Deep Down & Dirty'.

Rok 2005 sa niesol v znamení pokojnejších rytmov na albume 'Paradise', ktorým Stereo MCs verejnosti ukázali, že im nie sú cudzie ani chill-outové tóny. Avšak typickejšia pre Stereo MC's je predsa len poloha parketového leva, o čom vypovedá zatiaľ posledný vydaný album. Dvojica Rob Birch & Nick Hallam sa pri tvorbe 'Double Bubble' poriadne odviazali. Album sa podstatne odlišuje od doterajšej produkcie a svojimi svižnými tónmi dáva skladbám nádych akcie či priestor k experimentovaniu.

O tom, aké pocity vyvoláva, však nestačí iba písať alebo čítať. Tú správnu energiu z tvorby Stereo MCs treba zažiť na vlastnej koži. Tí, ktorí sú na Stereo MCs zvedaví, majú jedinečnú príležitosť zažiť ich naživo. Už 20. novembra kapela vystúpi v Inchebe v Hale D, na podujatí T-Mobile Music City. Koncert je pre všetkých fanúšikov dobrej hudby úplne zadarmo!

Informácie poskytol redakcii Hudba.sk Jozef Obert z agenúry Neopublic.
Foto: MySpace.com/stereomcsofficial

Súvisiaci interpreti: Stereo MCs