Dvojica Neil Tennant & Chris Lowe dorazí na Slovensko už v posledný novembrový deň. 1. decembra sľubujú v bratislavskej NTC Sibamac Aréne fantastickú show, na ktorej si dávajú záležať aj precízne pripravenými požiadavkami na 14-tich stranách, ktoré ku svojmu koncertnému životu nevyhnutne potrebujú.

Po veľkom úspechu Pandemonium Tour na americkom kontinente, ktorý sa odrazil aj minulotýždňovým 1. miestom skladby 'Did You See Me Coming?' v rešpektovanej americkej Billboard Dance Chart oddychovali Pet Shop Boys krátko doma v Londýne a naberali sily na ďalšiu časť ich turné.

Popritom pridávali svoje požiadavky na organizátorov koncertu a tak je už teraz isté, že Pet Shop Boys v žiadnej bratislavskej reštaurácii jesť neuvidíte, variť si chcú totiž sami a priamo na mieste show!

Miroslav Tomaškovič z usporiadateľskej agentúry: "Je to tak, netušíme čo budú jesť! Čo sa týka ich stravovania vezú si totiž doslova 3 vlastné elektrické sporáky, od nás chcú len 3 veľkoobjemové chladničky, zariadenú kuchyňu a anglicky hovoriaceho človeka s rozhľadom v gastronómii, ktorý pôjde po ich príchode s kuchárom na nákup čerstvých surovín... A presne 100 kíl ľadu v kockách z pitnej vody..."

Keďže si svoje kostýmy Pet Shop Boys denne perú, musia im organizátori zabezpečiť služby najlepšej čistiarne v meste. Okrem toho požadujú 80 uterákov do šatní a 24 čisto čiernych uterákov priamo na pódium. Ich takmer 30-členná zostava dorazí do Bratislavy z chorvátskeho Záhrebu deň pred koncertom dvoma luxusnými spacími autobusmi a štyrmi kamiónmi, na svoju prepravu v mieste koncertu požadujú Mercedes S Class.

Už vopred upozornili organizátorov na prísny zákaz pre ochranku a pomocníkov pri show, ktorí si nesmú pýtať žiadne autogramy, alebo suveníry od slávneho dua, v opačnom prípade dostanú okamžitú výpoveď!

Naopak nestáva sa často, aby kapela uviedla v technických podmienkach, že návštevníci koncertu si môžu priniesť malé kompaktné fotoaparáty a mobily s fotoaparátom, okrem profi foto a video techniky, ktorá je povolená iba akreditovaným novinárom.

Pet Shop Boys sľubujú takmer dvojhodinovú show, akú ešte Bratislava nezažila. Obrovské projekcie ponúknu vizuálne umenie a do detailov prepracovaný pestrofarebný zážitok z tých najväčších hitov dvojice Pet Shop Boys. Zaznejú takmer všetky, veď nie nadarmo sú označovaní za "fabriku na hity", stačí spomenúť skladby ako 'West End Girls', 'It's A Sin', 'Always On My Mind', 'Suburbia', 'Domino Dancing', 'Being Boring' alebo 'Go West'.

Neil a Chris však nemajú v rámci svojho turné problém ani s prezentovaním skladieb iných skupín a tak pred vrcholom večera príde aj na 'Viva La Vida' od Coldplay...

Portálu Hudba.sk poskytol informácie PR manažér Ján Kakaščík.

Pre čitateľov máme potešujúcu správu: do súťaže o vstupenky na koncert Pet Shop Boys pridávame ďalšie dve. Ďakujeme za ne usporiadateľom hudobnej lahôdky, ktorú pre Bratislavu pripravili...

Súvisiaci interpreti: Pet Shop Boys