Jeden z najočakávanejších albumov na slovenskej alternatívnej scéne je hotový a pripravený k vydaniu. Od piatka, 5. februára, ponúkne webová stránka T-musiccity.sk možnosť stiahnuť si CD rock'n'rollových The Swan Bride. Skladby z albumu, ktorý kapela chystala takmer dva roky, si fanúšikovia môžu v ten istý deň vypočuť aj naživo – kapela zahrá v relácii Baláž & Hubinák na Rádiu_FM.

"Rozhodli sme sa pustiť album skôr na webe a neskôr na fyzickom nosiči. Vieme, že väčšina ľudí si dnes albumy sťahuje a považujeme to za prirodzené," vysvetľuje frontman Maťo.

Napriek tomu sa Dvojka, ako album nazývajú, dostane vo februári do distribúcie aj v inej forme. "Chceli sme prichystať niečo špeciálne, preto sme sa rozhodli ku každému CD pribaliť aj vinyl. Zamilovali sme si platne, zvuk a tá atmosféra starých dosiek nás úplne pohltila."

Album obsahuje dvanásť skladieb, pilotnú 'Cabaret Marionette' si mohli fanúšikovia žilinskej štvorice stiahnuť už počas sviatkov. Kapela sa chystá v najbližšej dobe pracovať aj na videoklipoch spoločne s mladými talentovanými filmármi. "Muzikanti občas zabúdajú, že aj obal, booklet, či videoklip by mal niečo vyjadriť. My chceme vytvoriť komplexné umenie, aby tento album vyvolal dojem ako celok. Nie je to len o singli v hitparáde."

The Swan Bride sa zviditeľnili v roku 2007 s debutovým EP 'Monsters In Your Drawers'. Od tej doby absolvovali dve koncertné šnúry na Slovensku a v Českej republike, hrali na väčšine slovenských festivaloch (Pohoda, Hodokvas, Žákovic Open, ...) a predstavili sa aj fanúšikom Marilyna Mansona ako predskokani v rámci jeho Europe tour 2009. Nový album na Slovensku vyjde na fyzickom nosiči pod hlavičkou Wagon Records v posledný februárový týždeň.

Najbližšie koncerty:

05.02. piatok - Bratislava, štúdio 5, SRo (u Baláža a Hubináka)
26.02. piatok - Trenčín, Lúč (+ Rara Avis)
27.02. sobota - Prievidza, Diwadlo (narodeniny klubu)
06.03. sobota - Donovaly (O2 Snowboard Tour)
12.03. piatok - Banská Bystrica, Klub 77 (+ Talkshow)
13.03. sobota - Prešov, Wave club (+ Talkshow)
06.04. utorok - Brno, Melodka (+ Sunflower Caravan)
07.04. streda - Zlín, Golem (+ Sunflower Caravan)
09.04. piatok - Žilina, Boonker (+ Sunflower Caravan)
10.04. sobota - Bratislava, Randal (+ Sunflower Caravan, Sonicates)
22.05. sobota - Bratislavský undergroundový majáles - BUM 2010

Redakciu Hudba.sk informovala Katarína Šamajová, PR manažérka kapely.

--
Foto: www.hudba.sk/swan-bride (1), Michal Šesták (2), Igor Daniš - Hudba.sk (3)

Súvisiaci interpreti: The Swan Bride