Punk Funk Genius a Delikatesa, dosiaľ neopočúvané mená na scéne, sa rozhodli v čase veľkého jarného upratovania povymetať čo najviac kútov na území bývalého Česko-slovenska. Na 20 rôznych miestach predvedú od konca februára do polovice mája svoju vlastnú definíciu pre funk, rock, jazz alebo hip-hop.

Pre obe skupiny bude trojmesačné turné celkom novou skúsenosťou. Po úvodnom koncerte v bratislavskom Klube za zrkadlom (25.2.), vyrazia dvanásti hráči v dvoch kapelových dodávkach do Trnavy a neskôr do ďalších miest, medzi ktorými nebudú chýbať Košice, Banská Bystrica, Prešov, Praha, Brno, Plzeň alebo Ústí nad Labem.

Skupina Punk Funk Genius je funková úderka z Bratislavy. Okrem energických vystúpení na slovenských koncertoch a festivaloch vydala v roku 2009 svoju prvotinu, album 'Ľuďom, ktorí sadia stromy'. Zaujímavý debut mladej kapely je v distribúcii vydavateľstva Slnko Records.

Delikatesa hrá fúziu hip-hopu a funku. Jej kvalitné a energické živé vystúpenia boli nedávno ocenené víťazstvom v súťaži Hľadá sa hviezda západu. Po tomto úspechu začínajú Trnavčania nahrávať svoj prvý album, ktorého výslednej podoby sa dočkáme v lete 2010.

Obe kapely sa tešia na srdečné publikum a dúfajú v dostatočnú kvalitu českých aj slovenských ciest. Podrobnejšie informácie o jednotlivých koncertoch a sprievodných kapelách budú zverejnené čoskoro. Podrobný zoznam koncertov turné, ktorého plný názov je "Punk Funk Genius & Delikatesa Ideme na to tour 2010", nájdete na plagáte v galérii pod článkom alebo na oficiálnych stránkach www.punkfunkgenius.comwww.dlkts.sk.

Hlavným mediálnym partnerom turné je Hudba.sk, mediálnymi partnermi sú anarchy.sk, gregi.net, MY regionálne noviny, Voices a TV Patriot.

Redakciu Hudba.sk informoval a fotografie poskytol Richard Weber, PR manažér kapely Punk Funk Genius.

Portál Hudba.sk vám už onedlho prinesie súťaž o vstupenky na koncert podľa vlastného výberu a CD kapely Punk Funk Genius.

Súvisiaci interpreti: Delikatesa, Punk Funk Genius