Po dvoch rokoch čakania sa na Slovensko vracia Tetzepi – fenomenálny holandský free-jazzový orchester. Ich beznádejne vypredaný koncert spred dvoch rokov spôsobil medzi jazzovými priaznivcami vlnu nadšenia a patril medzi najvydarenejšie podujatia sezóny. Kto si ich nechal ujsť má šancu na reparát 7. marca v Klube za zrkadlom.

V "krajine tulipánov" je 15-členná amsterdamská formácia zvučným menom a je známa predovšetkým inovatívnym prístupom k hraniu a energickými živými vystúpeniami. Žánrovo sa kapela pohybuje v rozmedzí free jazzu, klasického big bandu, kolektívnych improvizácii a strhujúcich sólových výstupov.

Hudobníci z Tetzepi majú radi prekvapenia a preto časť programu vzniká priamo na pódiu. Publikum sa zároveň môže tešiť na inštrumentálne dokonalú jazzovú živelnosť. Orchester má v zostave neuveriteľnú 10-člennú dychovú sekciu, ktorú dopĺňa klavír, gitara a rytmická sekcia (basa/kontrabas, bicie). Pôsobia v ňom poprední hudobníci holandskej jazzovej scény ako George Pancras, Esmee Olthuis, či Bastiaan Wolftjer.

Či je človek fanúšikom klasického jazzu, free jazzu, improvizovanej hudby alebo energických živých vystúpení, koncert Tetzepi je vždy nezabudnuteľným a neopakovateľným zážitkom. Pre tých, ktorí sú zvedaví na hudobné ukážky, je možné nájsť ich na oficiálnom webe Tetzepi.nl v sekcii CDs.

Art of Livin' - Tetzepi
Bratislava, Klub za Zrkadlom
7. 3. 2010, 20:00
Vstupné: 8 eur v predpredaji (Ticketportal), 10 eur na mieste

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Tomáš Lukačka z OZ Eurforion. Viac informácií nájdete na stránkach Artoflivin.sk a Zdruzenie.euforion.sk.