Palace Cinemas Slovak Republic v rámci Palace Classics - premietanie opery, baletu a koncertov vážnej hudby - pripravila ďalšiu opernú lahôdku z dielne milánskeho Teatro alla Scala. V pondelok 22. februára sa uskutoční premietanie opery Don Carlos v prevedení vynikajúcich operných spevákov ako Stuart Neill a Ferruccio Furlanetto.

Opera Don Carlos je inšpirovaná rovnomennou drámou od Friedricha Schillera. Základným príbehom diela je tragédia princa Carlosa, ktorý bojuje za oslobodenie utláčaného Flanderska. Kvôli túžbe po slobode a spravodlivosti sa však ocitá v neúprosnom zajatí moci. Moc svojho otca a všadeprítomnej svätej inkvizície zlomiť nedokáže.

Don Carlos (záznam operného predstavenia z Teatro alla Scala di Milano)
pondelok 22. februára o 19.00 v Palace Cinemas Aupark, Bratislava
(informácie o premietaní: opera, záznam v HD kvalite, dĺžka: 3 hodiny 30 min, 2 prestávky)

Hrajú: Stuart Neill, Ferruccio Furlanetto, Dalibor Jenis, Anatolij Kotscherga , Dolora Zajick
Dirigent: Daniele Gatti
Scéna a réžia: Stéphane Braunschweig
Kostýmy: Thibault van Craenenbroeck
Osvetlenie: Marion Hewlett

Projekt Palace Classics prenáša divákov do sveta opery a baletu prostredníctvom priamych prenosov a HD záznamov z milánskej La Scaly, španielskeho Liceu Barcelona, rakúskeho Salzburg Festival či ruského Balletu Mariinsky Kirov. Prvým premietaním bol záznam opery La Traviata, po ňom nasledovalo live premietanie svetoznámej opery Carmen, ktorá zožala veľký divácky úspech. Projekt pokračoval vo februári premietaním záznamov baletu Labutie jazero a opery Rigoletto. Don Carlos je v poradí piatym predstavením Palace Classics, na najbližšie týždne a mesiace sa chystajú záznamy slávnych diel ako Don Quijote, Puritáni, či Rómeo a Júlia.

Redakciu Hudba.sk informovala Lucia Wallnerová z Palace Cinemas Slovak Republic. Viac informácií o programe projektu Palace Classics nájdete na Palacecinemas.sk/classics.