Na Slovensku sú už ako doma. Po veľkom úspechu turné so skupinou Helloween a po dlhšej prestávke sa Slovensko vracia aj partia Kai Hansena – Gamma Ray. Skupina odohrá v našich končinách tri koncerty – 26. februára v Prešove, 27. v Žiari nad Hronom a 28. v Bratislave. Program obsahujúci nahrávky z nového albumu kapely, to naj od Gamma Ray a spomienky na Hellloween je prísľubom show plnej energie.

Malou senzáciou sa stal špeciálny hosť turné - skupina Freedom Call.

Ultramelodici konečne po dvoch návštevách Slovenska v rokoch 2004 a 2006 opäť potešia svoje publikum veľkou metalovou párty a širokou škálou melodického rocku, heavy až speed metalu. 'Legend Of The Shadowking' - nový album Callerov, uzrel svetlo európskeho sveta 25. januára.

Otvorením veľkolepej show boli poverení talianski Secret Sphere. Power/symfo metalisti majú na konte už päť albumov.

Hlavná hviezda koncertného trojzáprahu - skupina Gamma Ray – vznikla v roku 1988. Založil ju spevák vtedy na vrchole žiariacej inej nemeckej kapely – Helloween. Kai Hansen tak urobil za dodnes nie vyjasnených okolností a vystúpil z dobre rozbehnutého vlaku. Pod novou značkou vydal debutový album 'Heading For Tomorrow' vo februári 1990, teda v čase, kedy svet začali ovládať iné hudobné žánre. Po absolvovaní turné v Japonsku vychádza v septembri 1991 druhý album 'Sigh No More'. Skupina buduje vlastné nahrávacie štúdio, čo je dôvodom, prečo tretí album 'Insanity And Genius' vychádza až v júni 1993.

Dodnes skupina vydala desať albumov, ten ostatný pod názvom 'To The Metal' v roku 2010.


Gamma Ray: 'Heaven Can Wait' (1990, live @ Tokio)


Gamma Ray: 'Into The Storm' (2007)


Gamma Ray: Ride The Sky (2008, live @ Rio de Janeiro)

Text: Peter Lehotský, Wikipedia.org
Foto: GammaRay.org

Súvisiaci interpreti: Gamma Ray