V podstate sa nič nezmenilo – temné hudobné podklady a medový hlas. Aj tak sa dá charakterizovať produkcia 51-ročnej speváčky. Počas viac ako 26-ročnej kariéry si vytvorila silné fanúšikovské zázemie, kritika prijíma už roky jej tvorbu s uznaním. Albumová novinka 'Soldier Of Love' bola avizovaná rovnomenným singlom už vlani v jeseni, samotné CD uzrelo svetlo sveta len nedávno.

Na oboch brehoch Atlantiku sa vyšplhal titul na čelo hitparád. Pohľad späť hovorí, že za necelé tri dekády má Sade na konte šesť radových albumov. Ten prvý vyšiel v roku 1984 a volal sa 'Diamond Life'. O rok neskôr získal ocenenie BRIT Awards.

Sade predala dodnes viac ako 50 miliónov kópií zo všetkých vydaných titulov, čo ju údajne robí najúspešnejšou britskou speváčkou. Jej kariéra sa začala viac ako zaujímavo. Ako vysokoškolská študentka bola členkou soulovej kapely. V jednej pesničke dostala príležitosť zaspievať si sólovo. Jej prejav zaujal zástupcov viacerých hudobných vydavateľstiev a ponúkli jej kontrakt. Z kapely stiahla niekoľkých členov. Ostatné je história...


Sade: 'Soldier Of Love' (2009)


Sade: 'Smoot Operator' (1984)

Text: Peter Lehotský
Foto: Sony Music

Súvisiaci interpreti: Sade