19. marca pokrstí v bratislavskom Majestic Music Clube svoj najnovší album legendárna maďarská kapela Korai Öröm. Volá sa jednoducho - 'Korai Öröm 2010'. V súčasnosti dvanásťčlenná formácia pôsobí zväčša v Maďarsku, no do mysle slovenských fanúšikov sa už stihla za dvadsať rokov svojej existencie zapísať množstvom vypredaných koncertov v najrôznejších kluboch ale aj na festivaloch.

Ich svieža zmes world music doplnená elektronickými prvkami a odkazujúca k počiatkom žánrov ako trance či drum&bass, sľubuje strhujúci zážitok na počúvanie, pozeranie i do tanca. Koncert dopĺňa sugestívna videoprojekcia z dielne kapely.

Prešovskí Chiki Liki Tu-A sú stálicou na slovenskej alternatívnej scéne, ktorú však netreba bližšie predstavovať ani priaznivcom populárnej hudby. Pätnásť rokov fungovania, päť štúdiových albumov a dlhá šnúra vypredaných koncertov sú zárukou, že aj ich vystúpenie v MMC klube bude na vynikajúcej úrovni.

Kapela Dety z Defektu pochádza z Hlohovca, čo sa prejavuje hlavne na špecifickom akcente, v ktorom prezentujú svoje bláznivé texty. Štýlovo sa ich hudba radí kamsi do dolnovažskej odnože crossoveru, s občasnými "odskokmi" do ďalších hudobných foriem. Táto zostava je čerstvým vetrom na scéne a už majú za sebou aj svoj prvý videoklip, ktorý sa teší velkej popularite.

Diváci sa môžu tešiť na vynovené priestory starého Babylonu, ktorý v januári znovu otvoril svoje brány pod novým názvom MMC (Majestic Music Club), vďaka čomu Bratislava opäť získala hudobný klub európskeho formátu.

Redakcii portálu Hudba.sk poskytol informácie Matúš Mikula zo združenia Euforion.

Súvisiaci interpreti: Chiki Liki Tu-a