V stredu 24. marca sa v bratislavskom Kafe Scherz (Palisády) bude krstiť nový album muzikantskej dvojice Robert Pospiš a Martin Sillay, známej z pôsobenia v skupine Peoples. Novinka s názvom 'Príchody odchodov' obsahuje 13 piesní a štýlovo sa výrazne odlišuje od debutového a zrejme už aj posledného albumu ich pôvodnej kapely. Pozrite si dokument o jeho nahrávaní.

Robert Pospiš a Martin Sillay sa po rozpade Peoples rozhodli pokračovať v hudobnej tvorbe spoločne a výsledkom ich snaženia je album 'Príchody odchodov'. Ich hlavným cieľom bol tvrdý naturálny zvuk bez elektroniky a zvukových efektov. O to viac totiž vyniknú autorské texty Roberta Pospiša.

Hudbu na album skladala dvojica hudobníkov spoločne počas siedmich mesiacov. Počas nich sa sústredili na to, aby objavili nový zvuk a výraz skladieb. Ich hlavnou inšpiráciou bolo neustále hľadanie pravdy v ich životoch. Nahrávanie albumu sa uskutočnilo v bratislavskom štúdiu Kamoto v decembri 2009.

Dominantnými nástrojmi nahrávky sú klavír, elektrická, akustická a nylónová gitara. Okrem nich sa na albume objaví saxofón, pochodová rytmika a jeden duet. Podľa samotných umelcov však bola počas celého procesu nahrávania najdôležitejšia pravdivosť hudby aj textov. "Štrnásť pesničiek tvorí príbeh, ktorý vystihuje slovné spojenie 'príchody odchodov'. To charakterizuje prirodzenú rovnováhu života," hovorí o hlavnej myšlienke albumu Robert Pospiš.


Nahrávanie albumu Príchody odchodov (Robert Pospiš, Martin Sillay)

Na krste okrem ústrednej dvojice vystúpia aj hostia, ktorí sa na nahrávaní podieľali. Spisovateľka Diana Mašlejová, ktorá nedávno vydala debutovú zbierku poviedok Aj o vetre, saxofonista Nikolaj Nikitin a bubeník Juraj Bilčík.

Vstup na krst je voľný a návštevníci si budú môcť kúpiť album 'Príchody odchodov' za zvýhodnenú cenu. Na internetovej stránke www.prichodyodchodov.sk už môžete nájsť šesť skladieb z albumu a jednu na voľné stiahnutie. Rozhovor s Robertom Pospišom si môžete prečítať tu.

Redakciu Hudba.sk informoval Robert Pospiš. Viac na oficiálnej stránke projektu Prichodyodchodov.sk.

--
Foto: Prichodyodchodov.sk

Súvisiaci interpreti: Robert Pospiš/Martin Sillay