Pod poradovým číslom 15 príde v lete na trh album legendárnej heavy metalovej skupiny. Bude sa volať 'The Final Frontier'. V súvislosti s jeho propagáciou odohrá skupina Iron Maiden 22 koncertov v Severnej Amerike. Ďalšie sú naplánované na domácej pôde. Prvé vystúpenie sa uskutoční 9. júna v Dallase v USA. Pre európskych fanúšikov majú členovia skupiny rovnako radostnú správu. Na starom kontinente by mala "železná panna" odohrať sériu festivalových vystúpení.

Účinkovať bude napríklad aj na podujatí Sonisphere Festival v britskom Hertfordshire, dopĺňa informáciu portál NME.com.

Ako sa podarilo zistiť redakcii portálu Hudba.sk, ďalšie európske letné vystúpenia skupiny sa uskutočnia na festivaloch v Nemecku (Wacken Festival, 5. august), Švédsku (Štokholm, 7. august), Fínsku (Helsinki, 8. august) a Nórsku (Bergen, 11. august).

Skupina Iron Maiden vznikla v roku 1975. Presadila sa o tri roky neskôr po tom, ako sa jej členom stal spevák Paul Di'Anno. Pod množstve koncertov a dvoch štúdiových albumoch ho vystriedal Bruce Dickinson, v skupine pôsobil až do roku 1993, aby sa do nej v roku 1999 vrátil. Skupina má na konte 15 štúdiových albumov a niekoľko prestížnych hudobných cien vrátane BRIT Awards.

Text: Peter Lehotský
Foto: IronMaiden.com

Súvisiaci interpreti: Iron Maiden