Kapela Home Made Mutant po uzavretí albumovej trilógie o "láske a spolunažívaní" prichádza s novým albumom 'Tajomný tromf mladosti'. Novinka, ktorá má byť výrazne elektronickejšia ako predchádzajúce albumy, bude pokrstená 6. mája v Bratislave v priestoroch A4ky spolu s albumami skupín Požoň Sentimental, Toni Granko a Bezmocná hŕstka. Prvým singlom je skladba 'Utekaj'.

Album Tajomný tromf mladosti vznikal v tandeme Maroš Hečko a Martin Hasák a je postavený na elektronických podkladoch a samploch, do ktorých dvojica nahrala klávesy, gitary, basové linky a vokály. Skladby budú na koncertoch prezentovať v triu spoločne s Toni Grankom.

Platňa je plná žánrových "prešmyčiek" a pestrofarebných aranžmánov, v ktorých je cítiť filmové obrazy. Niektoré skladby pôsobia akoby boli komponované pre rozprávku, iné ako vystrihnuté z komixových príbehov - stačí si dosadiť vymyslené postavičky s ultra schopnosťami.

Aktuálny singel Utekaj sa pohráva so známym sloganom z filmu Slnko v sieti od režiséra Štefana Uhra, ktorý spustil v roku 1962 československú novú vlnu. Generácia narodená v 60. rokoch si slogan prisvojila. Maroš Hečko o singli povedal: "Repliku, kedy Fajolo schytal od Bely: 'Si debil rídky, Nie ty si rídka... Som si myslel, že nie si, ale si rídka, Nie, ty si debil rídky!', sme jemne obohatili: 'Ty debil rídky, nádherný!'"

"Začiatkom 90. rokov sme toto hravé protirečenie používali často pri rozličných príležitostiach, aj keď bolo na žúroch veselo, aj keď sme boli naštvaní, aj keď sme boli s milenkami v posteli. Bola to mantra našej generácie, poézia zo 60. rokov, ktorú všetci milovali," dodáva Hečko.

Singel 'Utekaj' si môžete vypočuť TU.

Redakciu Hudba.sk informovala Biba Grebeňová, manažérka kapely.

--
Foto: Juraj Cagáň - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Home Made Mutant