Ďalšia hviezda má namierené na Slovensko. Anglická legenda blues a blues rocku John Mayall vystúpi 19. júna v Bratislave. So svojou kapelou The New Band, v ktorej zostave s ním hrajú Rocky Athas (gitara), Greg Rzab (basgitara), Jay Davenport (bicie) a Tom Canning (klávesy), sa na Slovensku predstaví v rámci celosvetového turné, počas ktorého odohrá 60 koncertov v Austrálii, na Novom Zélande, v Európe a v Amerike.

Okrem svojich evergreenov odohrá Mayall aj skladby z nového albumu 'Tough', ktorý je jeho v poradí už 57. oficiálnym albumom.

Multiinštrumentalista John Mayall nemá rád škatuľkovanie – okrem blues a blues rocku ho inšpiruje aj jazz, funk, jazz-rock či fusion. Je to geniálny hudobník, ktorý sa nechce nechať zviazať ani konvenciami, ani žánrovými predsudkami. Okrem talentu, skúseností a energie aj preto dodnes zostáva jednou z najväčších koncertných hviezd na svete.

Navyše osobne odštartoval aj kariéry ďalších megahviezd. V šesťdesiatych rokoch spolupracoval s osobnosťami ako Eric Clapton a Jack Bruce (neskôr založili Cream), Mick Taylor (neskorší člen Rolling Stones), Peter Green a John McVie (neskôr založili Fleetwood Mac), Andy Fraser (Free), Jon Hiseman, Dick Heckstall-Smith a Henry Lowther (Colosseum) a mnoho ďalších. Mayall mal neomylný cit pre budúce hudobné osobnosti, a účinkovanie v jeho skupine fungovalo aj ako účinný katalyzátor pre vznik nových kapiel.


John Mayall & The New Band - 'Room to Move'

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová, PR manažérka koncertu. Ďalšie podrobnosti o koncerte prinesieme čoskoro, viac info o umelcovi nájdete na jeho oficiálnej stránke www.johnmayall.com.

Súvisiaci interpreti: John Mayall