Americká rocková skupina Evanescence sa chystá vydať po štyroch rokoch comebackový album, ktorý by mal vyjsť na jeseň tohto roku. Len tri týždne po nahrávaní sa speváčka Amy Lee vyjadrila, že to bude najlepší album v jej živote. "Možno to znie divne, ale nebola by som v štúdiu, keby som nevedela, že to bude lepšie ako čokoľvek, čo som doteraz urobila," povedala líderka kapely.

Názov v poradí tretej štúdiovej nahrávky, ktorá bude pravdepodobne obsahovať 16 skladieb, zatiaľ nie je známy. Hlavným producentom albumu je Angličan Steve Lillywhite (U2, Dave Mathews Band, Morrisey, Travis...)

Ako informovala webová stránka Billboard.com speváčka začala písať texty piesní pred asi rokom. Postupne začala spolupracovať s perkusionistom a producentom Willom "Science" Huntom (nie bubeníkom Willom Huntom, pozn. red.). Podľa slov speváčky bude na albume cítiť viac elektroniky, no zároveň sa fanúšikovia nemusia obávať, že zvuk kapely bude úplne odlišný.

"Nebol by to album od Evanescence, keby neznel ako Evanescence," uviedla a zároveň dodala, že skupina sa vždy orientovala a čerpala inšpiráciu od Björk, Depeche Mode alebo Massive Attack. Kapela, ktorej členmi sú ďalej Terry Balsamo (gitara), Tim McCord (basgitara) a Will Hunt (bicie), má na konte dva štúdiové albumy - úspešný debut 'Fallen' (2003), s ktorým v roku 2004 získala dve ceny Grammy a ďalšie tri nominácie, a 'The Open Door' (2006). V roku 2004 kapela vydala live album s názvom 'Anywhere but Home'.

--
Zdroj: SITA
Foto: Evanescence.com - Karl Larsen

Súvisiaci interpreti: Evanescence