Britská kapela Republica na čele so speváčkou Saffron plánuje návrat na koncertné pódiá. Na znak ich comebacku chce skupina nahrať cover verziu hitu 'Ready To Go' z debutového albumu 'Republica' (1996). Ako informovala webová stránka Nme.com, nová verzia skladby by mala vyjsť v pondelok 7. júna.

Skupina Republica sa sformovala v roku 1994. Svoj zvuk sami popísali ako "techno-pop punk rock" a najväčšie úspechy s ním dosiahli v rokoch 1996 až 1999, kedy vyšli ich dva štúdiové albumy 'Republica' (1996) a 'Speed Ballads' (1998).

V roku 2002 vyšla vo vydavateľstve Sony BMG výberovka 'Ready To Go: The Best Of', od ktorej sa členovia kapely dištancovali. Tvrdili, že nie je ich výberom skladieb a dokonca o pripravovanej kompilácii až do jej vydania údajne vôbec nevedeli.

O niekoľko mesiacov neskôr kapela svoju činnosť ukončila, od roku 2003 sa hudobníci venovali vlastným hudobným projektom. Speváčka Saffron, vlastným menom Samantha Marie Sprackling, po rozpade kapely hosťovala ako vokalistka napríklad v skupine Prodigy alebo The Cure.


Republica - 'Ready To Go'


Republica - 'Drop Dead Gorgeous'

--
Zdroj: SITA, wikipedia
Foto: wiki/republica, last.fm/music/Republica

Súvisiaci interpreti: Republica