Česká rocková legenda, kapela Olympic, na čele s nestarnúcim Petrom Jandom, každým svojím koncertom potvrdzuje, že ešte nepatrí do starého železa. Slovenských fanúšikov o tom presvedčí už 21. mája v trnavskom amfiteátri. Práve v tento deň tam svojím vystúpením otvorí letnú sezónu hudobných open-air podujatí.

Vznik Olympicu sa viaže k dátumu 11. november 1963. Vtedy v pražskom klube Semafor vystupovala po prvý raz s týmto názvom kapela, ktorá si dovtedy hovorila Karkulka (Karlínsky kulturní kabaret). Nie nadarmo má dnes kapela, ktorá sa neskôr premenovala podľa klubu Olympik na Spálenej ulici, prívlastok legenda. Vydala 17 štúdiových albumov, 23 kompilácií, získala päť českých zlatých Slávikov a v roku 1992 bola uvedená do českej hudobnej siene slávy.

Vstupenky na šou, v ktorej zaznejú všetky veľké hity Olympicu ako 'Dej mi víc své lásky', 'Želva', 'Dynamit', 'Slzy tvý mámy', 'Snad jsem to zavinil já', 'Okno mé lásky' či 'Jasná zpráva', kúpite v trnavskom amfiteátri alebo v sieti Ticketportal za 10 eur.

Redakciu Hudba.sk informovala Nikoleta Kováčová, PR manažérka koncertu. Pre viac info navštívte web Amfiteater.eu.

--
Foto: Bestia.cz/olympic

Súvisiaci interpreti: Olympic