Bratislavská kultúrna jeseň bude v roku 2010 ešte o niečo pestrejšia. Na Novej scéne vystúpi 26. septembra prvá dáma česko-slovenského šansónu Hana Hegerová. 78-ročná speváčka sa v poslednom čase utiahla do súkromia a každé z jej zriedkavých vystúpení je kultúrnou udalosťou prvoradého významu. Fanúšikovia v Čechách i na Slovensku preto s nadšením vítajú vzácnu možnosť vypočuť si v autentickom podaní nestarnúce hity ako 'Levandulová', 'Lásko prokletá', 'Čím dál tím víc', 'Potměšilý host', 'Čerešne' a mnohé iné.

Hegerová však nie je len výborná speváčka, ale aj skvelá rozprávačka, ktorá sa so svojím publikom vždy rada podelí o príbehy a zážitky zo svojej vyše päťdesiatročnej kariéry. Na koncertoch ju už dve desaťročia citlivo a geniálne sprevádza skupina Petra Maláska, s ktorou spoločne dokážu vyčariť dve hodiny fantastického umeleckého zážitku, po ktorom publikum speváčku len veľmi ťažko púšťa z pódia.

Hana Hegerová (vlastným menom Carmen Farkašová), rodáčka zo Žiliny, začala svoju hudobnú kariéru v roku 1957 na pódiu bratislavskej Tatra Revue. Po odchode do Prahy prijala angažmán v hudobnom divadle Rokoko. V rokoch 1961-1966 bola jednou z opôr dnes už legendárneho divadla Semafor. Po odchode zo Semaforu sa dala na sólovú dráhu, ktorá sa začala v roku 1967 hosťovaním v parížskej Olympii a trvá prakticky dodnes.

Na svojom konte má dve desiatky albumov, ktoré dodnes vychádzajú v reedíciách. Ako filmová herečka hrala pod režisérskou taktovkou takých režisérov, ako Miloš Forman, Jiří Krejčík, Jan Kadár a Elmar Klos, Karel Kachyňa, Zdeněk Podskalský alebo Vojtěch Jasný.

Septembrový koncert Hany Hegerovej v bratislavskej Novej scéne bude jej prvým a aj jediným tohtoročným vystúpením na Slovensku.


Hana Hegerová – Čerešne


Hana Hegerová & Petr Hapka – Levandulová

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová, PR manažérka koncertu.

Súvisiaci interpreti: Hana Hegerová