Americká speváčka Lady Gaga sa v rámci svetového turné The Monster Ball predstaví nielen vo Viedni, ale aj v Prahe a Budapešti. V maďarskej metropole vystúpi 7. novembra v Budapest Arena, informovala jej oficiálna webová stránka. Vstupenky sa dajú kúpiť v sieti Eventim od 14 500 do 24 500 forintov (od 54 do 91 eur). V podobných cenách sa pohybujú aj vstupenky na koncert v Prahe, ktorý sa uskutoční 17. novembra v O2 Aréne.

"Vstupenky budú stáť 1390 až 2590 českých korún (od 54 do 101 eur). Fanúšikovia ich v predpredaji nájdu od 10. mája," uviedol Petr Novák z agentúry Live Nation pre spravodajský portál iDNES.cz. Vo viedenskej Stadthalle odohrá Lady Gaga koncert 11. novembra, vstupenky v sieti Ticketnet.at sú v predaji v cenách od 79,50 do 102 eur.

Svetové turné The Monster Ball odštartovala 24-ročná hudobníčka s občianskym menom Stefani Joanne Angelina Germanotta 27. novembra 2009 v Montreale. Po koncertoch v USA a Kanade sa vo februári presunula do Veľkej Británie a Írska a v marci na Nový Zéland a do Austrálie. Od 14. do 18. apríla odohrala štyri koncerty v Japonsku. Speváčka, ktorú mnohí označujú za druhú Madonnu, bude od 7. do 25. mája vystupovať v kontinentálnej Európe a potom sa opäť presunie na Britské ostrovy a do Severnej Ameriky.

Na v poradí druhom svetovom turné speváčka promuje svoj debutový album 'The Fame' (2008) a tiež druhú štúdiovku 'The Fame Monster' (2009). Na týchto nahrávkach sa nachádzajú jej svetoznáme hity 'Just Dance', 'LoveGame', 'Poker Face', 'Paparazzi', 'Bad Romance' a 'Telephone'. V čase spomínaných vystúpení by ale mohla mať dokončenú už aj tretiu štúdiovku a fanúšikovia by sa tak na koncertoch mohli dočkať aj dosiaľ nezverejnených skladieb.

Vo februári 2009 mala Lady Gaga vystúpiť aj na Slovensku - ako predskokanka na turné Pussycat Dolls na ich bratislavskom koncerte. Niekoľko týždňov po tom, ako sa na prvé miesta svetových rebríčkov dostal jej debutový singel 'Just Dance', však už bolo jasné, že ich slávu čoskoro prerastie a tak sa namiesto predskakovania dievčenskej kapele v Európe rozhodla vyraziť na samostatné turné doma v USA, kde sa zakrátko vypracovala na pozíciu popovej superhviezdy. Teraz sa do Európy triumfálne vracia a Pussycat Dolls by asi boli vďačné, keby jej mohli aspoň predskakovať...

--
Zdroj: SITA, pm
Foto: Ladygaga.com

Súvisiaci interpreti: Lady Gaga