Po piatich albumoch a výberovke toho najlepšieho vydáva Jana Kirschner 31. mája 2010 svoj nový album. Bude sa volať Krajina Rovina, bude v slovenčine a vyjde vo vydavateľstve Universal Music. Posledný slovenský album 'Veci čo sa dejú' vyšiel ešte v roku 2003, anglicky naspievaný 'Shine' vydala niekoľkonásobná držiteľka Zlatého Slávika a mnohých iných ocenení v roku 2007.

Momentálne prebiehajú finálne práce na albume, ktorý produkuje anglický hudobník, skľadateľ a producent Eddie Stevens - známy najmä spoluprácou s Moloko, Róisín Murphy, Zero 7, Freak Power či slovenskými Lavagance.

Prvý singel z pripravovaného albumu 'Krajina Rovina' nesie názov Keby si bol môj a v premiére ho bude možné počuť už v pondelok 10. mája 2010 po 8:30 v Rannej šou na Adely a Sajfu na vlnách Fun Rádia.

Tridsaťjedenročná rodáčka z Martina album predstaví na letných festivaloch na Slovensku i v Českej republike. Medzi najvýznamnejšie vystúpenia bude patriť koncert na festivale Pohoda v Trenčíne či bratislavskej akcii Tribute to Freedom - Pocta slobode, kde bude Kirschner 14. augusta predskakovať írskej speváčke Sinéad O'Connor. Niekoľkonásobná držiteľka ocenenia Slávik sa v lete predstaví napríklad aj na putovnom hudobnom festivale po moravských hradoch a zámkoch - Hradologie 2010.

Aktuálne informácie nájdete na oficiálnych stránkach www.myspace.com/janakirschner a www.facebook.com/janakirschner.

Informácie a fotografiu pre Hudba.sk poskytol Mário Smashing, PR manažér Jany Kirschner. Informácie o letných vystúpenia zverejnila SITA.

Súvisiaci interpreti: Jana Kirschner