Jeden z dvoch členov britskej elektronickej skupiny Leftfield bol ohromený reakciou verejnosti na avizovaný návrat skupiny na koncertné pódiá po 10 rokoch. "Nemohol som tomu uveriť. Bol som z toho skutočne mimo. Najprv som si hovoril: 'Komu by sa už chcelo zas počúvať Leftfield?' No neskôr som sa rozhodol dať dohromady skupinu hudobníkov a ľudia teda uvidia, čo chcú," uviedol Neil Barnes v rozhovore pre BBC 6 Music.

Aj keď skupinu Leftfield tvorí okrem Barnesa aj Paul Daley, na koncertnom návrate sa tento hudobník podieľať nebude. Barnes sa pod značkou Leftfield predstaví bez neho s rôznymi muzikantmi a vokalistami. Vystupovať budú pôvodní vokalisti Djum Djum, Earl 16 a Cheshire Cat, ktorí zohrali kľúčovú rolu na klasických albumoch 'Leftism' (1995) a 'Rhythm & Stealth' (1999). O ďalší vokál sa postará Jess Mills a živú zostavu doplnia klávesák Adam Wren a bubeník Sebastian Beresford.

Elektronická formácia z Londýna, známa napríklad hitom 'Dusted' s Rootsom Manuvom z roku 1999 (videoklip), vystúpi v lete na viacerých hudobných festivaloch. Začiatkom júla sa ukáže aj na multikultúrnom festivale Pohoda na trenčianskom letisku.

Paul Daley a Neil Barnes založili Leftfield v roku 1990. Vo svojej tvorbe kombinovali rôzne žánre elektronickej tanečnej hudby s prvkami dubu a reggae. V prvej polovici deväťdesiatych rokov vydali single ako 'Not Forgotten', 'More Than I Know', 'Release the Pressure', 'Song of Life' či 'Open Up', no debutový album s názvom 'Leftism' uviedli na trh až v roku 1995. Nahrávka sa dostala na tretie miesto v britskom albumovom rebríčku. Jej nasledovník 'Rhythm and Stealth' (1999) albumový UK Chart dokonca dobyl. V roku 2000 vydali ešte album 'Stealth Remixes' a na desať rokov sa odmlčali.

Informáciu zverejnila webová stránka gigwise.com.

--
Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: Leftfield