V pondelok 17. mája vychádza dlho očakávaný album skupiny Polemic Horúce časy. K prvej novinke Svetlá mesta budú členovia skupiny nakrúcať video a aj v ňom sa predstavia v nových kostýmoch od módneho návrhára Marcela Holubca.

Repertoár na nový nosič zbierala skupina uplynulých päť rokov, to, čo sa naň napokon dostalo, je naozaj výber toho najlepšieho. Nie náhodou dostal tiež názov 'Horúce časy'. "Mali sme pripravených viacero alternatív, no napokon niekomu napadli práve Horúce časy. Tak sa volal náš minuloročný singel, ktorý sa na platni takisto nachádza," hovorí spevák Braňo 'Bejzo' Bajza.

"Blíži sa leto, album sme nahrali naozaj chrumkavo, ba dokonca niektoré pesničky na ňom sú až neštandardne energeticky našliapané. Tie „horúce časy“ nám do toho veľmi dobre zapadli."

S novým albumom prichádza aj vynovený, elegantný a jednotný image členov skupiny Polemic. Tých je aktuálne desať (vrátane nehrajúceho zvukára a rovnako nehrajúceho manažéra) a vymyslieť niečo originálne pre desať naozaj originálnych postavičiek nebolo jednoduché zadanie ani pre skúseného imagemakera. "V posledných rokoch sme si už nechávali poradiť tak, aby sme boli zladení. Každý z nás je predsa len trochu iný, má iný vkus aj názor na obliekanie. Pomohol nám Marcel Holubec, ušil nám naozaj parádne kostýmy," dopĺňa Bejzo.

Po prvýkrát ich verejne predvedú 27. mája v Bratislave na krste albumu 'Horúce časy', účinkovať v nich budú aj v klipe, ktorý vznikne práve k pilotnému singlu 'Svetlá mesta'. V súčasnosti už vyberajú lokality na nakrúcanie, video by malo byť hotové do konca mája. Singel sa v týchto dňoch dostáva do rádií na Slovensku aj v Čechách. Najvernejší fanúšikovia skupiny ju však už poznajú, podobne ako celý nový repertoár Polemicu. Album 'Horúce časy' bol totiž ešte pred samotným vydaním CD uvoľnený do predaja v digitálnom formáte na internete.

Zdroj: TS skupiny Polemic

Súvisiaci interpreti: Polemic