Fanúšikovia Michaela Jacksona budú mať v Tokiu unikátnu možnosť rozlúčiť sa s popovou ikonou podľa tamojších tradícií. Pri príležitosti prvého výročia smrti kráľa popu (25. júna) sa organizátori výstavy venovanej zosnulému spevákovi s názvom Neverland Collection v Tokyo Tower (Tokijská veža) rozhodli umožniť záujemcom stráviť tam noc.

"Možno táto myšlienka znie západným kultúram divne, ale v Japonsku máme tradíciu stráviť čas s pozostatkami a vecami našich milovaných raz v rámci výročia, je to dôležitý rituál," vysvetlil Hiroyuki Takamura z Tokyo Tower.

Šťastných návštevníkov vyberú náhodne spomedzi prihlásených. Skupinku vpustia do priestorov v piatok 25. júna pol hodinu pred polnocou, kde budú môcť ostať do rána. Hostia si za tento zážitok zaplatia 1 000 amerických dolárov (asi 800 eur).

"Fanúšikovia Michaela Jacksona sem chodia denne a veľa z nich ostáva aj šesť hodín alebo viac," povedal Matt Taylor, producent jedinej exhibície svojho druhu na svete, ktorú otvorili 1. mája. "Ľudia ostávajú stáť pred predmetmi a po tvárach im stekajú slzy, čelia pravde, že stratili Michaela," uzavrel.

--
Zdroj: SITA
Foto: Michaejackson.com

Súvisiaci interpreti: Michael Jackson