Britská dance-punková skupina Klaxons zverejnila v utorok na svojej oficiálnej webovej stránke Klaxons.net nový singel s názvom Flashover. Ten predznamenáva druhý štúdiový album, na ktorý fanúšikovia kapely čakajú už viac ako tri roky. Pripravované dielo producenta Rossa Robinsona zatiaľ nemá názov a ani dátum vydania, no na trh by sa nahrávka mala dostať v jeseni.

Pracovný názov nasledovníka debutu 'Myths Of The Near Future' (2007) je Surfing The Void. Skladby z novinky by britská formácia mala predstaviť aj na letných koncertoch. Na Slovensku sa držitelia Mercury Prize z roku 2007 po prvý raz naživo predstavia na trenčianskom letisku na festivale Pohoda, ktorý sa uskutoční 8. až 10. júla.

Na tomto podujatí pritom mali vystúpiť už v roku 2009, no ich koncert zmaril pád jedného zo stanov a následné zrušenie festivalu. Počas druhého júlového víkendu ich ľudia budú môcť vidieť aj na maďarskom alternatívno-tanečnom festivale Balaton Sound, ktorý sa bude konať 8. až 11. júla pri obci Zamárdi v Šomoďskej župe. Londýnska kapela vystúpi aj na augustovom festivale Frequency v rakúskom St. Pöltene.

Klaxons mali už v lete 2009 pre druhý album pripravených takmer 30 skladieb, no stále hľadali vhodného producenta, ktorý by piesne upravil do konečnej podoby. Niektoré časti nasledovníka albumu 'Myths Of The Near Future' dokonca odmietlo ich vydavateľstvo a tak ich kapela musela nahrať nanovo. V roku 2009 už Klaxons na koncertoch po celom svete predstavili štyri nové skladby 'Moonhead', 'Imaginary Pleasures', 'In Silver Forest' a 'Valley Of The Calm Trees'. V októbri v digitálnej podobe a tiež ako limitovaný 10-palcový vinyl vydali singel 'Sweetheart'. Ten je coververziou rovnomennej skladby amerického dua Suicide z roku 1980.


Klaxons: 'Flashover' (2010)

Zdroj: SITA
Foto: Klaxons.net

Súvisiaci interpreti: Klaxons