Americký hudobník Herbie Hancock povedal o svojom najnovšom albume The Imagine Project, ktorý vyjde 21. júna, že je to najťažšia nahrávka, na akej kedy pracoval. V rozhovore pre magazín Billboard slávny klavirista priznal, že nahrať každú z 10 skladieb na albume bolo ako vytvoriť jeden samostatný album.

"Na druhej strane sa mi páči, že čokoľvek z tejto nahrávky sa odlišuje od mojich ostatných vecí. V minulosti ste si mohli kúpiť iba celý album, dnes si už môžete kúpiť každú skladbu a tak si ľudia kupujú čo chcú a vytvárajú si vlastné kompilácie. Môj nový album je tiež taká kompilácia, samozrejme v pozitívnom zmysle," povedal Hancock. Fenomenálny skladateľ, ktorý svojou tvorbou prepisoval dejiny hudby, spolupracoval na albume The Imagine Project s umelcami ako Dave Matthews, Seal, Pink, Jeff Beck, The Chieftains, Wayne Shorter, Chaka Khan a ďalšími muzikantmi.

Nahrávka vznikala na troch kontinentoch a Hancock na nej spolupracoval aj s Larrym Kleinom, ktorý produkoval jeho album 'River/The Joni Letters' (2007) ocenený prestížnou Grammy. Nahrávanie albumu 'The Imagine Project' bolo starostlivo zdokumentované, zostrihaný záznam by mal vyjsť ako dokumentárny film. Jednotlivé skladby albumu umožní Hancock aj remixovať a to v rámci špeciálnej webovej aplikácie.

Čerstvý sedemdesiatnik Hancock predstaví novinku aj na Slovensku. Na koncerte v Bratislave, ktorý je naplánovaný na 6. júla, s ním v Inchebe vystúpia všestranný americký bubeník Vinnie Colaiuta, mladá austrálska basgitaristka Tal Wilkenfeld, africký gitarista Lionel Loueke a americký klávesák Greg Phillinganes. Sprevádzať ho bude aj jeden vokalista alebo vokalistka.

Ukážka z dokumentu o albume The Imagine Project:





Informáciu o albume Herbieho Hancocka zverejnila webová stránka billboard.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/herbiehancock

Súvisiaci interpreti: Herbie Hancock