Austrálsko-britská elektronická formácia Pendulum dobyla po prvý raz v kariére britský albumový rebríček. Podarilo sa jej to s treťou štúdiovou nahrávkou Immersion (2010). V rebríčku singlov bodoval Dizzee Rascal s novinkou Dirtee Disco. Dvadsaťštyriročný londýnsky raper sa dostal na čelo rebríčka so štyrmi singlami z jedného albumu, čo sa doteraz v rámci UK Chartu nepodarilo žiadnemu interpretovi.

Doterajším maximom drum&bassovej formácie Pendulum združenej okolo speváka Roba Swirea bolo druhé miesto s predchádzajúcou štúdiovkou 'In Silico' (2008). Novinka 'Immersion' obsahuje dovedna 15 skladieb. Skupina ich nahrávala už aj s novým bubeníkom - Američanom KJ Sawkom. Ten v kapele nahradil Paula Kodisha, ktorý z formácie odišiel po štyroch rokoch v roku 2009.

Vydanie albumu 'Immersion' predznamenal úspešný singel Watercolour, ku ktorému vznikol aj videoklip.


Pendulum - Watercolour

Na druhé miesto v rebríčku albumov sa dostal spevák Michael Bublé s albumom 'Crazy Love' (2009). Ešte v predchádzajúcom vydaní bol pritom Kanaďan na 19. priečke a tak v priebehu týždňa predviedol obdivuhodný skok o 17 pozícií a dostal sa takmer na jednotku, ktorá mu patrila v decembri 2009. Na trojke sa nachádza druhá najúspešnejšia novinka, konkrétne tretí soundtrack k seriálu Glee, tentoraz s názvom 'Showstoppers'. Štvrté miesto patrí taktiež novinke. Obsadila ho pôvodom gruzínska speváčka Katie Melua so štvrtým albumom 'The House' (2010). Pre 25-ročnú speváčku je to najhorší výsledok v kariére na Britských ostrovoch, keďže s prvými dvoma nahrávkami rebríček dobyla a s treťou skončila na druhej priečke. Prvú päťku uzatvárajú legendárni The Rolling Stones s remastrovanou nahrávkou 'Exile on Main Street' z roku 1972.

Dizzee Rascal ovládol uk chart už so štvrtou piesňou z jedného albumu, čo sa doteraz nepodarilo žiadnemu interpretovi. Pred aktuálnou novinkou 'Dirtee Disco' sa mu z úspešnej nahrávky 'Tongue ‘N’ Cheek' (2009) podarilo dosiahnuť No. 1 aj so singlami 'Dance Wiv Me, 'Bonkers' a 'Holiday'. Tento album dnes vychádza v špeciálnej dvojdiskovej verzii, ktorá obsahuje predtým nezverejnený exkluzívny materiál. Očakáva sa teda, že smerom nahor sa Dizzee Rascal o týždeň posunie aj v albumovom rebríčku.

Vo videoklipe k singlu Dirtee Disco si zahrala aj legenda bristolskej hudobnej scény a jeden z najstarších a najuznávanejších DJov vo Veľkej Británii, DJ Derek. Na webe je však zatiaľ dostupná len verzia s Dizzeeho "obkecom".


Dizzee Rascal - Dirtee Disco Official Video (With Commentary from Dizzee)

Na druhé miesto klesla v UK Charte dvojica B.o.B a Bruno Mars s hitom Nothin' On You. Na trojke je nová skladba od Iyaza s názvom 'Solo'. Jason DeRülo klesol so singlom 'Ridin‘ Solo' z dvojky na štvorku. Prvú päťku uzatvára Eminem s novinkou 'Not Afraid', ktorá predznamenáva jeho album Recovery.

Top 10 britského rebríčka albumov (23. mája 2010 - 29. mája 2010):

1. Pendulum - Immersion
2. Michael Bublé - Crazy Love
3. Glee Cast - Glee The Music Vol. 3: Showstoppers
4. Katie Melua - The House
5. The Rolling Stones - Exile on Main Street (Remastered)
6. Alicia Keys - The Element of Freedom
7. Plan B - The Defamation Of Strickland Banks
8. Lady Gaga - The Fame / The Fame Monster
9. Faithless - The Dance
10. Florence and the Machine - Lungs

Top 10 britského rebríčka singlov (23. mája 2010 - 29. mája 2010):

1. Dizzee Rascal - Dirtee Disco
2. B.o.B featuring Bruno Mars - Nothin' On You
3. Iyaz - Solo
4. Jason DeRülo - Ridin‘ Solo
5. Eminem - Not Afraid
6. N-Dubz featuring Bodyrox - We Dance On
7. Edward Maya featuring Vika Jigulina - Stereo Love
8. Aggro Santos featuring Kimberly Wyatt - Candy
9. Roll Deep - Good Times
10. Sean Kingston a Justin Bieber - Eenie Meenie

Informácie zverejnila webová stránka www.bbc.co.uk/radio1.

--
Zdroj: SITA, pm
Foto: Pendulum.com (1,2), Myspace.com/dizzeerascal (3)

Súvisiaci interpreti: Dizzee Rascal, Pendulum