Skupina The Bridgeheads nedávno na svojej webovej stránke Thebridgeheads.com sprístupnila debutový album Foreigners na stiahnutie zadarmo. Na oficiálnom Youtube profile kapely sa objavil úsek videorozhovoru so spevákom Tomášom dAsKom, v ktorom sa vyjadril k názvu albumu.

Podľa jeho slov je názov metaforou pre viaceré témy, ktoré sa na albume vyskytujú. Jednou z nich je dospievanie. "Keď som písal skladby pre nový album, dopočul som sa o smrti kamaráta z detstva, ktorému je album aj venovaný. Spätne sa mi vybavilo mnoho spomienok, príbehov, vecí, ktoré boli pre mňa veľmi dôležité, ako aj vtedajší pocit, že nikam nepatrím," hovorí Tomáš.

"Názov je taktiež metafórou pre to, ako ľudia v sebe navzájom vidia cudzincov. Tendencia, ktorá je vo svojom zárodku postavená na ilúzii, alebo lepšie povedané nezmysle, ktorý sa vždy hodí tým, ktorí ju aplikujú. Album vo svojej podstate rozpráva o ľudskom živote ako najväčšej hodnote, verzus teológie, terminológie, ideológie, profit a iné úbohé dôvody, pre ktoré sú ľudia ochotní uškodiť, alebo akceptovať škodenie alebo aj horšie, ďalšej ľudskej bytosti," dodáva spevák a skladateľ.

Album Foreigners je k dispozícii na stiahnutie na dobu neurčitú a všetci, ktorým sa album páči, sú požiadaní o ňom blogovať a posunúť ho tak ďalej k tým, ktorí by ho mali počuť. Ručne vyrobený originál albumu spolu s maľbou, kresbami a ručne napísanými textami od frontmana kapely Tomáša dAsKa, a s podpismi celej kapely, pôjde na aukciu 11. novembra 2010. Originál bude taktiež obsahovať dvanástu skladbu, ktorú bude môcť počuť iba jej vlastník a kapela ju neplánuje nikde inde vydať. Album s jedenástimi piesnami bude taktiež dostupný vo formátoch CD, Vynil a Flac, no kapela zatiaľ nezverejnila, kedy sa tak stane.

The Bridgeheads na svojej stránke postupne ohlásia dátumy svojho turné, kde sa určite objavia aj dátumy na Slovensku a v Čechách. Jediný zatiaľ zverejnený dátum je 8. október, kedy kapela vystúpi ako headliner v londýnskom Barfly. Predkapely na tento koncert budú ohlásené v najbližších dňoch.

Informácie o albume Foreigners spolu s textami piesní nájdete v profile kapely na www.hudba.sk/bridgeheads, stiahnuť si ho môžete zdarma na oficiálnej stránke www.thebridgeheads.com.

Redakciu Hudba.sk informovala Patrícia Kochanová, manažérka kapely.

--
Foto: Thebridgeheads.com

Súvisiaci interpreti: The Bridgeheads