Austrálska rocková formácia Wolfmother zrušila všetky letné vystúpenia v Európe. Dôvodom je údajne ochorenie speváka Andrewa Stockdalea. Skupina sa tak nepredstaví ani na rakúskom festivale Nova Rock, ktorý sa bude konať 11. - 13. júna v Nickelsdorfe.

Okrem toho sa hudobníci neukážu ani na ďalších známych podujatiach ako Rock am Ring, Rock im Park, Download festival, Hard Rock Calling, Rock Werchter, T in the Park alebo Oxegen. Na Hard Rock Calling ich nahradia The Hives a na Download festivale to budú Killswitch Engage.

Wolfmother sa v októbri prezentovali druhým štúdiovým albumom s názvom 'Cosmic Egg', pričom už v auguste 2008 prešla kapela veľkou premenou.

Zmena zostavy nastala potom, čo ju opustili všetci členovia okrem frontmana Andrewa Stockdalea, konkrétne basgitarista a klávesák Chris Ross a bubeník Myles Heskett. V januári v skupine oficiálne začali pôsobiť gitarista Aidan Nemeth a basgitarista Ian Peres a o mesiac neskôr bubeník Dave Atkins. Ten však kapelu opustil v apríli. Za bicie nástroje si namiesto neho sadol Will Rockwell-Scott, ktorý predtým pôsobil v kapele Mooney Suzuki a hrával tiež s excentrickým hudobníkom známym ako Har Mar Superstar.

--
Zdroj: SITA
Foto: Wolfmother.com

Súvisiaci interpreti: The Hives, Killswitch Engage, Wolfmother