John Mayall, multiinštrumentalista a bluesový geniálny hudobník, otvorí 19. júna v bratislavskom PKO svojím koncertom bratislavské Kultúrne leto a Hradné slávnosti Bratislava 2010.

John Mayall so svojím New Bandom vystúpi v Bratislave v rámci svojho celosvetového turné, počas ktorého odohrá 60 koncertov v Austrálii, na Novom Zélande, v Európe a v Amerike. V Bratislave predstaví svoj nový album 'Tough', ktorý je v poradí už jeho 57. oficiálnym albumom.

Hudobník nemá rád škatuľkovanie – okrem bluesu a bluesrocku ho inšpiruje aj jazz, jazzrock či fusion. Je to geniálny hudobník, ktorý sa nechce nechať zviazať ani konvenciami, ani žánrovými predsudkami. Okrem talent, skúseností a energie aj preto je dodnes jednou z najväčších koncertných hviezd na svete.

John Mayall však stále patrí medzi skromných hudobníkov, ktorí sa tešia z každého fanúšika, o čom svedčí aj fakt, že prisľúbil organizátorom stretnutie s fanúšikmi a menšiu autogramiádu po koncerte. Okrem Johna Mayalla na bratislavskej časti Jarných Bratislavských Jazzových Dní 2010 vystúpi aj Luboš Andršt Blues Band s Petrom Lipom a pripravená je aj Afterparty.

Redakciu Hudba.sk informovala Silvia Turnerová, PR manažérka podujatia.

Súvisiaci interpreti: John Mayall, Peter Lipa