Novým koncertným členom britskej indie-rockovej skupiny Klaxons je gitarista Anthony Rossomando, ktorý v minulosti pôsobil vo formáciách Dirty Pretty Things či The Libertines. Tridsaťštyriročný muzikant s Klaxons zatiaľ nenahrával, no bude členom koncertnej zostavy. So skupinou sa predstaví aj v júli na trenčianskom festivale Pohoda. "Potrebovali sme niekoho extra a Anthony je skvelý všestranný hudobník," uviedol spevák a basgitarista Klaxons Jamie Reynolds.

Klaxons nedávno na svojej oficiálnej webovej stránke zverejnili nový singel s názvom Flashover, ktorý predznamenáva ich druhý štúdiový album. Fanúšikovia kapely naň čakajú už viac ako tri roky. Pripravované dielo producenta Rossa Robinsona zatiaľ nemá názov a ani dátum vydania, no na trh by sa nahrávka mala dostať v jeseni.

Pracovným názvom nasledovníka debutu Myths Of The Near Future (2007) je Surfing The Void. Klaxons mali už v lete 2009 pre druhý album pripravených takmer 30 skladieb, no stále hľadali vhodného producenta, ktorý by piesne upravil do konečnej podoby. Niektoré časti nasledovníka albumu Myths Of The Near Future dokonca odmietlo ich vydavateľstvo a tak ich kapela musela nahrať nanovo. V roku 2009 už Klaxons na koncertoch po celom svete predstavili štyri nové skladby 'Moonhead', 'Imaginary Pleasures', 'In Silver Forest' a 'Valley Of The Calm Trees'.

--
Zdroj: SITA
Foto: Apparatjik.com

Súvisiaci interpreti: Dirty Pretty Things, Klaxons