Druhá štúdiová nahrávka britskej indie-rockovej skupiny Klaxons už má stanovený názov, tracklist i dátum vydania. Novinka sa bude volať Surfing The Void a vyjde na sklonku letných prázdnin - 23. augusta. Nasledovník debutu Myths Of The Near Future (2007) obsahuje 10 skladieb. Prvý singel s názvom Echoes vyjde týždeň pred vydaním albumu, 16. augusta. Skupina však už fanúšikom ponúkla ochutnávku z albumu prostredníctvom skladby Flashover.

Skupina mala už v lete 2009 pre svoj druhý album pripravených takmer 30 skladieb, no stále hľadali vhodného producenta, ktorý by piesne upravil do konečnej podoby. Niektoré časti nahrávky dokonca odmietlo vydavateľstvo a tak ich kapela musela nahrať nanovo.

Producentom nahrávky sa napokon stal Ross Robinson, ktorý v minulosti spolupracoval so skupinami Korn a Slipknot. Klaxons album nahrávali najmä v Los Angeles, no tiež v talianskom Miláne, kde na ich prácu dohliadal producent James Ford.

Klaxons nedávno oznámili, že novým koncertným členom skupiny je gitarista Anthony Rossomando, ktorý v minulosti pôsobil vo formáciách Dirty Pretty Things či The Libertines. So skupinou sa predstaví aj na blížiacom sa trenčianskom festivale Pohoda (8. - 10. júla 2010).

Tracklist albumu Klaxons - Surfing The Void:
Echoes, Same Space, Surfing The Void, Valley Of The Calm Trees, Venusia, Extra Astronomical, Twin Flames, Flashover, Future Memories, Cypher Speed

Informáciu zverejnila webová stránka NME.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Klaxons.net

Súvisiaci interpreti: Klaxons