V rámci štvrtého ročníka Rádio Expres Festivalu dostane priestor aj mladá krv slovenskej hudobnej scény. Súťaž s názvom "Vylezte z garáže" oslovila takmer dve stovky mladých hudobníkov, z ktorých sa päť dostalo do veľkého finále. Počas neho poslucháči Rádia Expres hlasovali na rádiovom webe za víťaza a medzi päť finalistov rozdelili viac ako 20 tisíc hlasov. Víťazom sa napokon stala formácia The Kreins, ktorá spolu hrá od roku 2006 a v piatok otvorí podujatie na Zlatých pieskoch.

Hľadanie talentov však nekončí súťažou "garážových" kapiel. Odvážni návštevníci Rádio Expres Festivalu budú mať možnosť predviesť svoj talent v sobotu 19. júna a dostať sa tak bližšie k finále česko-slovenskej televíznej šou Talentmánia. Tú budú po výberových kolách v Českej republike a na Slovensku synchrónne vysielať na televízii Nova a televízii Markíza.

Do festivalovej poroty zasadnú moderátori Lenka Šoóšová, Roman Juraško, postavička Rádia Expres Imre Kutňas a moderátori rannej šou Rádia Expres Hemendex Dodo a Noro. Z úspešných festivalových talentov vyberú tých najzaujímavejších.

Program festivalu ďalej ponúkne hlavne vystúpenia komerčných slovenských a českých interpretov a množstvo sprievodných podujatí. Počas dvoch dní sa na Rádio Expres Festivale predstavia prešovská skupina IMT Smile, žilinská speváčka Zuzana Smatanová či speváčka Kristina zo Svidníka. Návštevníci sa môžu tešiť aj na Katku Knechtovú, Hex, Polemic, Zdenku Prednú, Gladiator, Veronu, Janu Kirschner, SuperStar Petra Cmorika, porotkyňu tejto súťaže Daru Rolins či ďalšieho víťaza tohto hudobného televízneho programu Martina Chodúra.

Vstupenky na Rádio Expres Festival sú za 15 eur, na mieste budú stáť 20 eur. Viac informácií je na oficiálnej webovej stránke podujatia festival.expres.sk.

--
Zdroj: SITA, PR Radia Expres
Foto: PR REF