Britský hudobník a spevák Phil Collins dnes (17.6.) na ceremoniáli Skladateľskej siene slávy prevezme prestížnu Cenu Johnnyho Mercera. Pre 59-ročného niekdajšieho lídra formácie Genesis to bude už druhé veľké tohtoročné ocenenie. V marci Genesis uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Samotný Collins už je členom Skladateľskej siene slávy a preto bola pre neho informácia, že dostane špeciálnu Cenu Johnnyho Mercera veľkým prekvapením.

Napriek tomuto i ďalším úspechom Collins nepozná recept na zloženie hitu. "Je to o šťastí, úplná náhoda," povedal muzikant, ktorý hudobný svet obohatil o piesne 'Against All Odds' či 'In the Air Tonight'.

Do Skladateľskej siene slávy dnes slávnostne vstúpia Leonard Cohen, Jackie DeShannon, David Foster, Johnny Mandel, Larry Dunn, Al McKay a traja členovia skupiny Earth, Wind & Fire - Philip Bailey, Verdine White a Maurice White. Posmrtne do siene slávy uvedú Toma Adaira, Matta Dennisa, Boba Marleyho, Lauru Nyro, Sunnyho Skylara a Jesseho Stonea. Hudobný producent Phil Ramone, ktorý spolupracoval s umelcami ako Billy Joel či Paul Simon, dostane na slávnostnom ceremoniáli Cenu Hitmaker Howieho Richmonda. Keith Mardak si po štvrtku bude môcť do vitríny dať Abe Olman Publisher Award.

--
Zdroj: SITA
Foto: Atlanticrecords.com/collinsphil

Súvisiaci interpreti: Phil Collins