Jedna z nových skladieb skupiny MIG 21, ktorá sa nedávno predstavila spoločne s Lelek Orchestra v Bratislave, sa dočkala vizuálneho spracovania. Hravý, zábavný a animovaný klip pokrstila skupina so svojimi najbližšími v máji na pražskej Kampe. Autormi skladby sú Tomáš Polák a Jiří Macháček, pri výrobe klipu bol najväčším supervízorom Pavel Hrdlička, držiteľ Českého lva za najlepší strih filmu Protektor.

Hlavnú úlohu vo videoklipe obsadil spevák Jiří Macháček, nemenej dôležitú rolu má i skafander, vesmírna loď a hlavne zhúlená veverička a zatúlaný papagáj. Réžie se ujal Honza Cechl.

"V zásade nás to napadlo tak, že prvá prišla myšlienka: Beriem si dovolenku na zotavenie, poletím na mesiac na Mesiac. A mali sme pocit, že by to mal byť príbeh veľmi upracovaného tatka od rodiny, ktorý si chce odpočinúť sám," povedal o skladbe frontman Jiří Macháček. "Pieseň sme tvorili kompaktne. Aspoň, čo sa týka textu, musím povedať, že v tomto prípade zasahoval Tomáš Polák tiež. Je tam napríklad jeho verš: ...v duně tam zduněná veverka vesmírná... To je jeho nápad a je nutné dodať, že je to jeden z lepších okamihov tohto textu."

A na vysvetlenie k veveričke dodáva: "Tušili sme, že sa nás budú na toto ľudia pýtať a preto vlastne vznikol ten klip, aby bolo jasné, ako si tú veveričku predstaviť."


Mig 21 - Na zotavenou

Počas prázdnin MIG 21 nebude chýbať na vybraných českých festivaloch, na jeseň chystá malé klubové turné a pripravuje sa aj niekoľko koncertov v USA.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Lenka Slaná z vydavateľstva Sony Music.