Dvojdňový festival Uprising, ktorá sa tradične koná v posledný augustový víkend na bratislavských Zlatých pieskoch, je zameraný predovšetkým na reggae, dub, a dancehall. Svoje dôležité miesto však každoročne dostáva aj hiphop. Na programe sú už domáci borci ako A.M.O., Čistychov s Mišom Bielym, a Haf, ako aj s dobrými hip-hopovými konexiami operujúci zahraniční hostia: bhangra hviezda Panjabi MC, Deadly Hunta a MC Zulu. Tento týždeň pribúda aj kultový MC z New Yorku - Afu-Ra.

Dvojdňový festival Uprising, ktorá sa tradične koná v posledný augustový víkend na bratislavských Zlatých pieskoch, je zameraný predovšetkým na reggae, dub, a dancehall. Svoje dôležité miesto však každoročne dostáva aj hiphop.

Na programe sú už domáci borci ako A.M.O., Čistychov s Mišom Bielym, a Haf, ako aj s dobrými hip-hopovými konexiami operujúci zahraniční hostia: bhangra hviezda Panjabi MC, Deadly Hunta a MC Zulu. Tento týždeň pribúda aj kultový MC z New Yorku - Afu-Ra.

Prvýkrát sa na scéne objavil ako hosť na dvoch albumoch legendárneho rapera Jeru the Damaja, ale už viac ako desať rokov je to práve Afu-Ra, u ktorého hosťujú iné hviezdy rapu – okrem iných napríklad Guru, GZA, M.O.P., Gentleman, Masta Killa, Ky-Mani Marley, Big Daddy Kane alebo RZA.

Pracuje s prominentnými producentmi ako Muggs, True Master, Needlez, či Ayatollah, ale ako dlhoročný člen Gang Starr Foundation predovšetkým s DJ Premierom. Afu-Ra na Slovensko nepríde prvýkrát – a všetci očití svedkovia môžu potvrdiť, že má parádnu show.


Afu-Ra - Defeat


Afu-Ra - Why Cry (feat. Gentleman)

Uprising Reggae Festival tento rok opäť poteší nielen naslovovzatých reggae a dancehall fanúšikov ale aj priaznivcov príbuzných štýlov ako hiphop, dubstep, bhangra, latino alebo ragga jungle. Návštevníci sa môžu tešiť aj na tanečné workshopy, jógu, či súťaž vodných bicyklov.

Vstupenky sú v predpredaji v sieti Ticketportal za 23 eur.

Redakciu Hudba.sk informoval a fotografie poskytol Elek Kubicsko, PR manažér festivalu Uprising. Viac na oficiálnom webe www.uprising.sk.