Kým na Slovensku sa jesenný koncertný program zapĺňa iba veľmi opatrne, susedné Rakúsko a predovšetkým jeho metropola Viedeň sa už teraz môže tešiť na množstvo koncertov svetoznámych hudobníkov a hudobníčok. K avizovaným jesenným vystúpeniam interpretov ako Wilco, Korn, Grinderman, Goldfrapp, Sheryl Crow, Linkin Park, Sting, Joe Satriani, Lady Gaga alebo Katie Melua pribudli ďalšie dve - v októbri vo Viedni zahrajú skupiny Pendulum a Train.

Austrálsko-britská elektronická formácia Pendulum predstaví 2. októbra po 21:00 v Gasometri čerstvú štúdiovú nahrávku Immersion (2010), s ktorou dobyla britský albumový rebríček. Drum&bassová formácia združená okolo speváka Roba Swirea už niekoľkokrát vystúpila aj na Slovensku, vo Viedni sa predstavila naposledy v júni na tradičnom kultúrnom podujatí Donauinselfest.

Koncert v Gasometri bude súčasťou ich jesenného klubového turné, v rámci ktorého zahrajú aj v rakúskom Linci a Innsbrucku a tiež na rôznych miestach v Nemecku, Francúzsku, Írsku, Holandsku, Belgicku, Švajčiarsku, Luxembursku a Taliansku. Lístok na vystúpenie Pendulum vo Viedni sa už predáva v sieti Eventim za 24,90 eur.


Pendulum - Witchcraft

Americká country-rocková formácia Train sa predvedie 29. októbra po 20:00 taktiež v Gasometri. Do povedomia sa táto kalifornská skupina dostala výraznejšie v roku 2001, keď vydala druhý štúdiový album 'Drops of Jupiter' obsahujúci rovnomenný hit. Train zaň získali dve prestížne ceny Grammy. V roku 2009 vydala skupina nahrávku 'Save Me San Francisco', z ktorej pochádza celosvetový hit Hey, Soul Sister. Vstupenka na koncert Train vo Viedni sa v sieti Eventim dá kúpiť za 31,50 eur. Už čoskoro by sa lístky na oba spomínané koncerty mali dať kúpiť aj v sieti TicketOne.sk.


Train - Hey, Soul Sister

--
Zdroj: SITA
Foto: Pendulum.com (1), Trainline.com (2)

Súvisiaci interpreti: Pendulum, Train