Fínska hudobná skupina Apocalyptica pripravila pre svojich fanúšikov po troch rokoch siedmy štúdiový album s názvom 7th Symphony. Na celosvetový trh ho uvedie 23. augusta, pričom v Nemecku sa ho dočkajú už o tri dni skôr. Podľa jedného z troch čelistov skupiny Paava Lötjönena pri jeho tvorbe mysleli na album Cult (2000), ktorý bol prvým výlučne autorským dielom nezvyčajnej severskej kapely.

"Môžem povedať, že je to skutočne výnimočný album a tak sme chceli dosiahnuť, aby aj z novinky vyžarovala podobná sila, no aby v nej zároveň bolo čosi nové," uviedol Lötjönen v rozhovore pre magazín Billboard. Apocalyptica má s novou štúdiovkou väčšie komerčné ambície ako s predchádzajúcimi albumami. V rebríčkoch predajnosti v USA a vo Veľkej Británii zatiaľ uspeli len s albumom Worlds Collide (2007). V Billboard 200 s ním dosiahli 59. priečku.

Pri nahrávaní nového albumu využila fínska formácia služby viacerých známych hudobníkov. V skladbe Not Strong Enough vokálne hosťuje Brent Smith zo Shinedown, v piesni Broken Pieces Lacey Sturm z Flyleaf a v pesničke End of Me britský spevák Gavin Rossdale z kapely Bush, ktorý je známy aj ako manžel speváčky Gwen Stefani. Práve skladba End of Me je prvým singlom z albumu a vznikol k nej aj videoklip.


Apocalyptica feat. Gavin Rossdale - End of Me

Nahrávku 7th Symphony i staršie skladby Apocalyptica predstaví na koncertoch, ktoré má naplánované do konca roka. Striedavo bude vystupovať v Európe a Severnej Amerike.

Informáciu zverejnila webová stránka billboard.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Ralf Strathmann - Apocalyptica.com