Program druhého ročníka festivalu Kulturama Jazz Bardejov, ktorý sa uskutoční v dňoch 6. a 7. augusta 2010, zdobia mená domácich i zahraničných hudobníkov. V letnej záhrade Escape Cafe sa predstavia formácie Face of the Bass, RGG trio, nórska speváčka Caroline Hitland v spolupráci s gitaristom Stanislavom Počajim a mnoho ďalších.

Na svoje si prídu milovníci improvizácie v podaní poľského zoskupenia Grzegorz Karnas Quartet. Záľubu v balkánskom jazze predvedú ich krajania Dwootho a saxofonista Tomasz Piątek.

Ďalším zo zástupcov poľskej scény je akustické RGG trio, ktoré známy jazzový saxofonista Thomas Gustafsson hodnotí slovami: "Hudobný zážitok RGG tria mi dáva jasný dôkaz, prečo je poľská hudba vždy tak vysoko cenená od dôb Frederica Chopina."

Fanúšikov jazzových repertoárov a štandardov poteší slovenská formácia ĽBQ – Ľuboš Brtáň Quartet. Po takmer ročnej prestávke sa na pódiu predstaví aj česká kapela Face of the Bass s novým klaviristom Michalom Nejtekom. Škandináviu v Bardejove zastúpi nórska vokalistka Caroline Hitland v spolupráci s gitaristom Stanislavom Počajim. Repertoár tohto zoskupenia tvoria predovšetkým gospely a ľudové piesne v nezvyčajnom podaní.

Program festivalových dní:

piatok - 6. august 2010

20:30 - Ľuboš Brtáň Quartet (SK)
22:00 - Gregorz Karnas Quartet (PL)
23:30 - Face of the Bass (CZ)

sobota - 7. august 2010

20:30 - Dwootho (PL)
22:00 - RGG Trio (PL)
23:30 - Caroline Hitland & Stanislav Počaji Band (NO, SK)

Redakciu Hudba.sk informoval Jozef Krupa. Podrobnosti o festivale a mieste konania nájdete na stránke www.kulturamajazz.sk.

--
Foto: Ján Skaličan - Myspace.com/carolinehitland