Skupina Billy Barman na jeseň 2010 vydá na značke Gregor Agency – G.A. Records svoj dlho očakávaný debutový album. Zatiaľ má kapela nahraté tri nové skladby (Na Laze Oremovom, Sniežik a Noční jazdci), ktoré zaradila do svojho koncertného programu aj na úspešnom jarnom turné so skupinou Para.

Momentálne skupina pracuje na ďalších skladbách, ktoré počas leta priebežne nahráva v štúdiu Lavasound s producentom Marekom Rakovickým. Spevák skupiny Lavagance, ktorý je na nezávislej domácej scéne čoraz vyhľadávanejším producentom, s kapelou spolupracoval už na ich prvom EP z roku 2008 obsahujúcom piesne Introvert a Stano.

Názov albumu a ďalšie podrobnosti zverejní kapela už koncom tohto leta.

Kapela Billy Barman pôsobí na scéne od roku 2008. Začiatkom roka 2010 získala skupina dve ceny Radio_Head Awards v kategóriách Objav roka a Najlepšia koncertná kapela roka. Ceny udeľovalo Rádio_FM (Slovenský rozhlas 4) na základe hlasovania poslucháčov.

Tesne pred Vianocami kapela vydala vo vlastnom náklade trojpiesňové EP Bogdan Mlčkov Orchestra s piesňami Podskalický Ján, Ahmed a s titulným singlom Cigánska, ktorý bude počas leta 2010 opätovne ponúknutý slovenským rádiám. K tejto piesni skupina chystá spoločne s režisérom Brankom Vinczem videoklip, ktorý uzrie svetlo sveta krátko pred vydaním albumu na jeseň 2010. Na toto obdobie kapela chystá aj spoločné turné so skupinou Puding Pani Elvisovej.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Robo Gregor z Gregor Agency. Viac na weboch Billybarman.sk, Myspace.com/billybarman a Gregoragency.sk.

Súvisiaci interpreti: Billy Barman