Organizátori letného Uprising Reggae festivalu, ktorý sa uskutoční od 27. do 28. augusta na bratislavských Zlatých pieskoch, potvrdili ďalšie mená účinkujúcich na tomto jedinom slovenskom festivale venovanom reggae a spriazneným hudobným štýlom. Na zozname pribudli Damalistic z Francúzska, Grem z Poľska a Jr. Brown z Maďarska. Z Českej republiky prídu Coltcha United, Emergency JBC, DJ Heavy Hev a Swamp Safari, domáce farby budú reprezentovať aj Ghetto Youths, Didaktik M. a Ragga Warriors.

Už skôr organizátori festivalu potvrdili, že na podujatí vystúpia kultový newyorský MC Afu-Ra, britsko-indický hudobník Panjabi MC, taliansko-jamajský reggae hudobník Alborosie, Jah Mason so sprievodnou kapelou House of Riddim či francúzska formácia Dub Incorporation.

Jamajku budú reprezentovať aj Ras Charmer a Ginjah, sprevádzaní živou skupinou Fireman Crew. Ďalším potvrdeným lákadlom festivalu je Cali P z karibského ostrova Guadeloupe, ktorý vo svojej strhujúcej šou kombinuje moderné reggae a dancehall. Z ďalekého Nového Zélandu priletia Cornerstone Roots, po Fat Freddy's Drop ďalší vynikajúci maorský interpret. Hviezdami Uprisingu budú aj digitálni dubberi Soom T & Disrupt a dancehall-remixoví špecialisti z Francúzska Daddy & Hypa. Pozvanie na letné podujatie prijal aj nemecký spevák U-Cee so svojou The Royal Family či undergroundový berlínsky projekt Braintheft. Dub stage bude mať zvukovo aj umelecky pod palcom škótsky Mungo's Hi-Fi.

Z domácej scény sa okrem iných objavia AMO a Haf, ktorý na Uprisingu bude hrať s Beyuzom a živou kapelou La3no Cubano. Slovensko budú reprezentovať aj Čistychov a Mišo Biely. Sprievodné akcie ponúknu športové turnaje, tanečné workshopy, spoločnú jógu, karibskú kuchyňu alebo bubnovú školu.

Permanentky na Uprising Reggae festival stoja v predpredaji 23 eur. Cena vstupeniek sa bude postupne zvyšovať. Viac informácií o festivale je na oficiálnej webovej stránke podujatia www.uprising.sk.

--
Zdroj: SITA
Foto: Soundcloud.com/damalistik

Súvisiaci interpreti: AMO, Čistychov, Jah Mason