Skupina Matka Guráž prichádza s ďalším singlom do slovenských rádií. Jeho názov je Počasie a ide o prvú skladbu na aktuálnom CD s názvom Zase dobrý album! (2010). Podľa autora piesne Roba Rumana je text, ktorý napísal spolu s Jaroslavom Bednárikom, "pohľadom jedného nezainteresovaného študenta meteorológie na vývoj globálnych klimatických zmien".

Momentálne sa skupina z Novej Dubnice pripravuje na viaceré koncerty, ale hlavne na krst albumu s poradovým číslom dva, ktorý sa uskutoční v Žiline v piatok 13. augusta v Sharinghame pod Hájikom. Práve toto miesto bolo pravdepodobne osudovým pre skupinu, pretože tam sa zrodila spolupráca medzi spevákom Romanom a vtedajšou personálnou podobou skupiny. Krstnou mamou bude herečka Barbora Švidroňová, známa ako Zdenka zo seriálu Panelák.

Ako prezradil spevák skupiny Roman Nadányi, nedávno vydaný Zase dobrý album! si pomaly prediera cestu k poslucháčom a zatiaľ sú naňho prevažne pozitívne ohlasy. V skupine práve tomto radostnom čase nastala aj jedna dôležitá zmena, ktorou sa zrušili doslova všetky doterajšie pravidlá. Saxofonistka Miriam Bartošová, ktorá v kapele doteraz pôsobila len ako stály hudobný hosť, totiž dokázala chalanov presvedčiť svojou muzikálnosťou o tom, že miesto v skupine si zaslúži. Po "chlapskej porade" sa teda dohodli, že Félix - ako Mirku volajú - sa stane plnohodnotným členom kapely. "Toto je naozaj veľká vec, pretože za 15 rokov fungovania skupiny Matka Guráž sa to nepodarilo ešte žiadnej žene a už sa asi ani nepodarí," odkazujú členovia kapely.

Redakciu Hudba.sk informovala Lenka Slaná zo Sony Music. Viac informácií získate na oficiálnej stráne skupiny Matkaguraz.sk alebo aj na sociálnej sieti Facebook.

--
Foto: Matkaguraz.sk