"Moderný spevák" Tomáš Hafner dnes púšťa do sveta videoklip k novej skladbe Slovensko, raj surferov. Vtipné video vzniklo v réžii Petra Ehrenbergera a Lukáša Zednikoviča, kameru mal na starosti Tomáš Zednikovič a o muziku sa postaral jeho dvorný producent Beyuz a Opak z formácie AMO.

Na začiatku videoklipu Haf šoféruje zelený automobil značky Lada, pričom spieva o slovenských vodných nádržiach. Neskôr si v texte berie na mušku spevákov skupiny Desmod Kulyho a kapely No Name Igora Timka. Hlavnou ideou však je, že sa v pesničke pohráva s myšlienkou, že surfovanie vzniklo na Slovensku a patrí k dávnej a zabudnutej tradícii domáceho obyvateľstva.

Podľa jeho slov pre túto teóriu už našiel niekoľko dôkazov, ktoré čoskoro objasní v modernej viacdielnej detektívke.

Za zmienku stojí, že Haf nemá okrem hudby, snowboardingu, skateboardingu a surfovania ďaleko ani k hereckým výkonom. Všetky postavy v klipe aj v pripravovanej detektívke si totiž zahral sám.


Haf - Slovensko, raj surferov

Dvojica Haf a Beyuz má na konte dva štúdiové albumy - debut V živote (2007) a jeho nasledovníka s názvom Moderný spevák (2009). Medzi ich najväčšie hity patria skladby Dubravka a Balkánsky sen . V štúdiu Zion 5 už pracujú na ďalšej nahrávke.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Tomáš Hafner aka Haf.

--
Zdroj: Haf, SITA