Už túto sobotu 7. augusta sa v lokalite Františkova huta za Podbielom uskutoční hudobný festival Orava Alternative. Ten chce mapovať celkové hudobné dianie na Orave ale aj v iných regiónoch prostredníctvom hudobnej multižánrovosti. V spolupráci s obcami Nižná nad Oravou, Podbiel a organizačným tímom Orava Rockfest tak vznikne rámec, ktorý v doterajšej histórii tohto regiónu nemá obdobu.

Hlavným ťahákom bude nemecké folk-rockové zoskupenie Tri State Corner z Dusseldorfu, ktoré už tri roky predskakuje legendárnym Nazareth. Metalisti sa môžu tešiť na skupinu Rust2Dust z Bratislavy, ktorá má za sebou dvojnásobné predskakovanie fenomenálnych Američanov Lamb Of God, ale aj na banskobystrických Brainscan, či Every Else z Námestova.

Domáce "lokálky" zastúpia The Lampions, Epitaf, Netfinity a Anthology. Vystúpi aj dievčenská folk-rocková kapela Femmes Fatales a Robo Hulej Band zo Štefanova. Tanečnú scénu zastúpi skupina Harlekýn a folklór Ľudová hudba Skorušiná. V samotnom závere bude pokračovať zábava v podaní DJa Koza.

Vstup na akciu je zdarma, návštevníci však môžu organizátorom a kapelám prispieť formou dobrovoľného vstupného.

Orava Alternative 2010
Miesto konania: Podbiel - Františkova huta
Dátum a čas: sobota 7. augusta od 11:00
Vstupné: zdarma / dobrovoľné

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz. Viac informácií na webe Oravarockfest.sk.