Člen skupiny Black Eyed Peas Will.i.am kritizuje plán vydať nový album zosnulého speváka Michaela Jacksona, ktorý by sa mal na trhu objaviť v novembri. Podľa neho by doteraz nezverejnené piesne nemali vydať, iba ak by to bolo prianie samotného Kráľa popu.

"Ako môžete vydať Michaela Jacksona, keď tu Michael Jackson nie je, aby to požehnal?," povedal muzikant, ktorý so spevákom tiež spolupracoval. Popová ikona bola podľa neho veľmi precízna vo všetkom, čo sa týkalo hudby. "Bol perfekcionista a nechcel by to tak. Bol to môj priateľ, myslím si, že je to voči nemu neúctivé," dodal Will.i.am.

Minulý rok sa na verejnosť dostali dve nevydané Jacksonove piesne Another Day a A Place With No Name.

Zatiaľ bezmenná nahrávka by mala obsahovať desať piesní, ktoré vznikli počas jeho vrcholného obdobia kariéry - v osemdesiatych rokoch 20. storočia i počas spolupráce s will.i.amom v roku 2006. Jacksonov manažér Frank DiLeo tvrdí, že zosnulý Kráľ popu zanechal spolu vyše stovky dokončených no nevydaných piesní, vrátane spoločných nahrávok s Akonom a Ne-Yom. Na kolekcii vraj pracuje Rodney Jerkins, ktorý bol spoluproducentom albumu Invincible z roku 2001. Album bude prvým z desiatich nahrávok, ktoré by mala počas siedmich rokov vydať spoločnosť Sony Music.

Informáciu zverejnila webová stránka www.news.bbc.co.uk.

--
Zdroj: SITA
Foto: Will-i-am.blackeyedpeas.com

Súvisiaci interpreti: Michael Jackson, will.i.am